Celebrul actor francez Alain Delon vine la Cluj

9 iunie 2017 13:4621 comments

Alain Delon, unul dintre cei mai iubiți actori ai lumii, o legendă a cinematografului european din secolul XX vine pe 9 iunie 2017 la Festivalul Internaţional de Film Transilvania de la Cluj.

Alain Delon va fi pentru prima dată în România, în calitate de invitat special al celei de-a 16-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania (2-11 iunie).

Pentru contribuția sa în cinematografie, TIFF îi va acorda în acest an marelui actor francez Premiul pentru întreaga carieră.

În onoarea actorului francez, pe data de 9 iunie 2017 Piața Unirii din Cluj va găzdui o proiecție specială a filmului Afacerea Pigot (Pour la peau d’un flic – 1981), film în care Alain Delon este actor şi regizor.

„Mă bucur că şi în acest an îi vom putea oferi publicului nostru drag o întâlnire excepţională cu o legendă a cinema-ului mondial. Alain Delon este un actor iubit, admirat de multe generaţii şi cred că participarea lui la această ediţie a festivalului va fi un moment de vârf, care va rămâne în inimile tuturor”, a declarat Tudor Giurgiu, președintele TIFF.

Alain Delon este actor, producător, scenarist și regizor. Anul acesta împlineşte 60 de ani de la debutul său cinematografic, cu peste 100 de filme.

Actor, producător, scenarist și regizor, Alain Delon s-a născut la data de 8 noiembrie 1935 în sudul Parisului.
Câteva filme în care joacă Alain Delon:
Quand la femme s’en mêle (regia Yves Allégret), 1957
Christine, 1958
Rocco și frații săi (r. Luchino Visconti), 1960
Ghepardul/ Il Gattopardo (r. Luchino Visconti) 1964
Clanul sicilienilor, 1969
Zorro, 1974
Mr. Klein (r. Joseph Losey), 1976
Afacerea Pigot (Pour la peau d’un flic), 1981
Notre Histoire (r. Bertrand Blier), 1984.

De-a lungul carierei a colaborat cu mari regizori: Luchino Visconti, Jean-Luc Godard, Michelangelo Antonioni, Louis Malle şi Jean-Pierre Melville.

Foto: okmagazine.ro

 

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com