Centrul „Sfântul Meletie” – la ceas de sărbătoare

14 februarie 2012 14:130 comments

Duminică, 12 februarie, Centrul Pilot pentru persoane cu dizabilităţi „Sfântul Meletie” şi comunitatea surzilor din Alba Iulia au organizat un eveniment prilejuit de sărbătorirea Sfântului Meletie, ocrotitorul spiritual al Centrului.
Sfânta Liturghie a fost oficiată la Paraclisul Centrului, situat pe Str. Bogdan Petriceicu Haşdeu, nr. 15A din Alba Iulia, de către Pr. Petru Haşegan împreună cu Pr. Popescu Nicolae, de la Biserica „Sfânta Ecaterina” din Alba Iulia, care au slujit atât vocal, cât şi în limbaj mimico-gestual.
A urmat apoi un scurt concert de pricesne susţinut de Corul „Sfântul Meletie”, de asemenea cu voce şi în limbaj mimico-gestual. La sărbătoare au participat beneficiari ai centrului şi comunitatea persoanelor cu deficienţe de auz şi vorbire din judeţul Alba. La sfârşitul manifestării, participanţii au luat parte la o agapă frăţească în cadrul Centrului.
Centrul pentru persoane cu dizabilităţi „Sfântul Meletie” este administrat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia şi funcţionează din anul 2009 în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba şi cu Primăria Alba Iulia – Serviciul Public de Asistenţă Socială.
În cadrul Centrului „Sfântul Meletie” se oferă gratuit pentru persoane cu dizabilități fizice, locomotorii, somatice şi auditive servicii de asistenţă socială, kinetoterapie, consiliere psihologică, informare şi orientare profesională, într-un spaţiu modern, corespunzător amenajat şi cu un personal specializat.
Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com