Centrul comunitar de la Alba Iulia se închide

20 septembrie 2012 15:070 comments

La Inspectoratul Şcolar Alba au fost prezentate rezultatele proiectului „Vreau să termin şcoala şi eu!”. Proiectul s-a desfăşurat în 4 judeţe din Ardeal, unde au fost înfiinţate centre pentru sprijinirea copiilor pentru prevenirea abandonului şcolar în clasele I-VIII. Informaţiile despre proiect au fost oferite de Julia Todea – Fundaţia Română pentru Copii, Comunitate şi Familie (FRCCF), Radu Lăcătuş, managerul proiectului, şi Sorana Pogăcean, coordonatorul Centrului Comunitar Alba Iulia (CCAI).
Începând din noiembrie 2010, echipa de la CCAI a lucrat cu 55 de copii cu risc mare de abandon şcolar, copii proveniţi din zone mai sărace, familii cu părinţi romi, familii cu serioase probleme economice.
Cei 55 de beneficiari din Alba Iulia au provenit de la 8 şcoli din oraş, iar rezultatele au fost mulţumitoare: 43 de copii şi-au îmbunătăţit rezultatele şcolare şi le-au menţinut, 30 de copii au înregistrat o creştere a motivaţiei faţă de şcoală, 16 copii şi-au îmbunătăţit comportamentul, 27 de elevi au înregistrat o creştere a stimei de sine, 11 elevi au avut progrese în problemele emoţionale.
Alături de Inspectoratul Şcolar Alba, au fost câteva asociaţii care au sprijinit la Alba Iulia proiectul „Vreau să termin şcoala şi eu!”: RYMA, Pro Tinereţe, Albamont, Ichebed, Fundaţia Comunitară prin YouthBank.
„Am avut o echipă de profesionişti. Cu toate că rambursările au venit greu, echipa (80 de persoane) a rămas alături de copii, şi sâmbăta, duminica, şi în vacanţă, 10-12 ore pe zi”, a concluzionat Radu Lăcătuş.
Proiectul „Vreau să termin şcoala şi eu!” este la final şi toate centrele din judeţele din Ardeal se vor închide din cauză că s-au oprit rambursările UE.

Iulian Brok

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com