Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba: Concert extraordinar de pricesne tradiționale, la Palatul Patriarhiei din București

26 aprilie 2021 06:180 comments

Iubitorii pricesnelor tradiționale românești se pot bucura, sâmbătă, 24 aprilie 2021, de un concert extraordinar organizat de Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, la Palatul Patriarhiei din București. Evenimentul este programat la ora 20:00 și se desfășoară cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Concertul are loc fără public, urmând a fi transmis pe Trinitas TV, pe Radio Trinitas și on-line pe Pagina de Facebook a Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba. Evenimentul va fi organizat cu respectarea celor mai stricte măsuri de prevenire a răspândirii virusului SARS-COV-2 (testarea Covid-19 a tuturor artiștilor și personalului tehnic prezent la eveniment, respectarea distanțării fizice, termoscanarea și efectuarea triajului observațional, purtarea măștii de protecție până în momentul desfășurării concertului, dezinfectarea echipamentului tehnic după fiecare utilizator).

Concertul de pricesne va cuprinde un repertoriu muzical atent selectat, în interpretarea unor artiști care promovează valorile spirituale și tradiționale românești: părintele Doru Gheaja, Veta Biriș, Leontina Fărcaș și „Muguri de tezaur”, Oana Bozga Pintea, Ionuț Fulea, Roxana Reche, Nicolae Plută, Floricica Moga, Dorina Narița, Paul Ananie, Andreea Haisan, Ana – Maria Pătrășcioiu. Întregul program artistic va fi acompaniat de Grupul Vocal „Aghios”, format din teologi, și de Orchestra de Cameră a Județului Alba. Concertul este dirijat de Alexandru Pal, discipol al Maestrului Gheorghe Zamfir de 20 de ani.

„Ne pregătim cu sufletele curate de Marele Praznic al Învierii Domnului și ce poate fi mai frumos, în aceste zile de post, decât pricesnele noastre tradiționale românești. Ne bucurăm că am primit binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pentru a organiza un concert extraordinar de pricesne în interpretarea unor îndrăgiți artiști și teologi. Este un proiect cultural pe care vi-l oferim cu drag, din suflet pentru suflet” a spus Alexandru Pal, managerul Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Concertul de pricesne „Credință și unire” va avea loc sâmbătă, 24 aprilie 2021, începând cu ora 20:00, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” a Palatului Patriarhiei, fiind organizat de Consiliul Județean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena”, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Concertul se bucură de susținerea instituțiilor media ale Patriarhiei Ortodoxe Române: Trinitas TV, Radio Trinitas, Agenția de Presă Basilica și Ziarul Lumina.

 

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com