Centrul de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile susţine că vremea proastă a fost una din cauzele importante ale accidentului aviatic produs în Munţii Apuseni.

22 februarie 2014 08:460 comments

avion-1

În cele 30 de zile care s-au scurs de la data producerii acestui accident aviatics-au cules date și informații, s-au efectuat testeși discuții cu martorii. În momentulde față, etapa de discuții cu martorii nu este finalizată. De asemenea, unele testeși analize sunt în curs de desfășurare, cu scopul determinării evoluției aeronaveiimplicate în accident, precum și a modului de funcționare a aeronavei pe timpul zborului. Se conturează faptul că un factor important care a dus la producereaaccidentului au fost condițiile meteorologice nefavorabile din timpul zborului. Din analiza primară a datelor, a reieșit că aeronava deținea certificatul de navigabilitate în termen de valabilitate”, se arată într-un comunicat de presă al Centrului de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile.

“În prezent, comisia de investigație nu a identificat necesitatea niciunei recomandări imediate privind siguranța aviației civile, urmând ca în momentul emiterii raportului final, în funcție de concluziile la care va ajunge comisia de investigație,să se emită și recomandări, cu scopul evitării, pecât posibil, a producerii unorevenimente similare”, se mai arată în document.

În urma accidentului aviatic din Munţii Apuseni, au murit pilotul Adrian Iovan şi medicul Aura Ion.

sursa: realitatea.net

 

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com