Cererea privind anularea hotărârii de privatizare a Cupru Min a fost respinsă

3 octombrie 2012 16:350 comments

Curtea de Apel Alba Iulia a pronunţat soluţia în dosarul în care angajaţii Cupru Min Abrud au contestat în instanţă decizia Guvernului României de a privatiza societatea, cerând suspendarea ofertei de vânzare a acţiunilor prin licitaţie.
Cauza a fost disjunsă, instanţa respingând cererea de anulare a hotărârii de privatizare şi în ceea ce priveşte suspendarea ofertei de vânzare a acţiunilor prin licitaţie, declinând competenţa de soluţionare către Tribunalul Alba. Sentinţa Curţii de Apel nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la ÎCCJ.
Asociaţia salariaţilor de la exploatarea minieră Cupru Min SA a demarat mai multe procese la instanţele din Alba Iulia, prin care solicită suspendarea, respectiv anularea licitaţiei şi a Hotărârii de Guvern din 2006 pentru aprobarea Strategiei de restructurare, privatizare şi atragere de investiţii în domeniul minier şi a anexei actului normativ. Până acum toate aceste procese au fost pierdute, primul în luna aprilie, la Curtea de Apel, iar al doilea în 18 mai, la Tribunalul Alba.
Trebuie amintit faptul că licitaţia organizată în luna martie pentru vânzarea Cupru Min a fost un eşec. Compania canadiană Roman Copper a câştigat cu o ofertă de 200 de milioane de euro, dar contractul nu a mai fost semnat deoarece investitorul nu a fost de acord cu condiţiile impuse de Ministerul Economiei.

Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com