Cetăţenii din Regiunea Centru sunt cei mai informaţi despre fondurile nerambursabile Regio

30 septembrie 2012 16:110 comments

Timp de trei zile, pe perioada 26-28 septembrie 2012, s-a desfăşurat la Bran – judeţul Brasov, Forumul Comunicatorilor Regio, eveniment care a adus la masa discuţiilor autorităţile implicate în derularea Programului Operaţional Regional, beneficiarii fondurilor, precum şi mass media din ţară. Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru, având calitatea de Organism Intermediar pentru implementarea programului la nivelul Regiunii Centru, a participat la eveniment alături de o delegaţie formată din 12 reprezentanţi ai comunicatorilor pentru programul Regio din regiunea noastră.
În cadrul acestui eveniment Regiunea Centru a fost nominalizată ca fiind zona în care cetăţenii se considera cel mai bine informaţi despre Programul REGIO. Acest lucru a rezultat în urma studiului privind activitatea de informare şi promovarea a Programului, realizat la nivel naţional de către AB Research Group, la comanda MDRT. Această evaluare externă confirmă calitatea activităţilor desfăşurate de catre ADR Centru la nivel regional, în domeniul informării şi publicităţii programului.
La această ediţie a Forumului Comunicatorilor Regio au participat circa 120 de persoane, implicate în activităţile de informare şi promovare a informaţiilor despre fondurile Regio. Rolul manifestării a fost de a conjuga acţiunile prin care toţi membrii acestei reţele naţionale transmit cetăţenilor sau mass media date despre Programul Operaţional Regional.
„Vorbim de peste cinci ani de munca asiduă în toate cele şase judeţe ale regiunii, perioadă în care, cu ajutorul celor ce au depus proiecte, Regiunea Centru a înregistrat rezultate pozitive. Aceste rezultate demonstrează că munca noastră şi expertiza pe care o deţinem în domeniul finanţărilor nerambursabile, activitate pe care o derulăm de 12 ani, sunt printre cele mai bune şi eficiente. Activitatea ADR Centru a dus la contractarea în regiunea noastră a 354 de proiecte, care solicită circa 390 milioane euro fonduri nerambursabile. Deja, din acestea, 127 de proiecte sunt finalizate şi am rambursat deja beneficiarilor peste 135 milioane euro. Buna colaborare dintre ADR Centru şi autorităţile publice locale, dar şi cu societatea civilă şi mediul de afaceri, a făcut ca aproape întreg bugetul de aproximativ 440 milioane euro alocat Regiunii Centru, să fie angajat prin proiectele contractate sau aflate în faza precontractuală. Pe baza acestor rezultate s-a creat şi susţinut o activitate de informare şi promovare care este bine apreciată, atât de beneficiari, cât şi de parteneri. În perioada următoare ne vom concentra atenţia pe finalizarea cu succes a proiectelor contractate şi atingerea indicatorilor propuşi”, a declarat Simion Creţu, director general ADR Centru.
Eliminarea lacunelor informaţionale în implementarea tehnică a programului, pentru a putea transmite publicului larg informaţiile referitoare la fondurile alocate, cheltuite după proceduri stricte doar în scopul declarat iniţial, reprezintă scopul organizării evenimentelor naţionale de tip forum.

Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com