Cetăţenii Regiunii Centru în contact direct cu Uniunea Europeană

27 ianuarie 2013 15:550 comments

Începând cu 01 ianuarie 2013, ADR Centru a lansat prin intermediul unui nou proiect, un centru regional de informare privind activităţile Uniunii Europene, strategiile şi programele sale. CENTRUL EUROPE DIRECT REGIUNEA CENTRU va fi deschis şi pus la dispoziţia cetăţenilor din Regiunea Centru timp de cinci ani, respectiv pe perioada 2013-2017. Începând cu acest an, în regiune vor fi desfăşurate activităţi de informare şi comunicare care vor implica activ cetăţenii în dezbaterea problemelor europene. În acest an, experţii ADR Centru vor organiza o serie de evenimente şi concursuri, vor pune la dispoziţia cetăţenilor o bibliotecă cu publicaţii ale Uniunii şi vor răspunde întrebărilor despre Uniune şi programele sale, adresate direct, telefonic sau online de către cetăţeni.
Timp de cinci ani, experţii din cadrul ADR Centru vor contribui la îmbunătăţirea nivelului de informare al cetăţenilor Regiunii Centru în ceea ce priveşte drepturile cetăţenilor, legislaţia europeană, programele de finanţare şi activităţile instituţiilor europene. Dacă aveţi întrebări, puteţi contacta reprezentanţii ADR Centru la tel 0358/403121, puteţi transmite e-mail la europedirect@adrcentru.ro, sau puteţi să le adresaţi direct la sediul din Alba Iulia, str. Decebal, nr. 12. Activităţile Centrului constau în acordarea de informaţii cetăţenilor Regiunii Centru, dar şi consultanţă, răspunsuri la întrebările privind politicile şi structurile europene, elaborarea şi distribuirea de materiale informative şi organizarea de evenimente pentru promovarea priorităţilor şi acţiunilor UE, a legislaţiei europene şi a drepturilor cetăţenilor.
”Centrul de informare Europe Direct Regiunea Centru urmăreşte ca, pentru perioada 2013-2017, să fie un pol de informare la nivel regional pentru cei 2,5 milioane de cetăţeni din Regiunea Centru în ceea ce priveşte acţiunile şi priorităţile Uniunii Europene. ADR Centru completează prin acest proiect lista serviciilor pe care le oferă cetăţenilor din Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu. Începând cu acest an, pe lângă gestionarea proiectelor cu fonduri nerambursabile, susţinem dezvoltarea regiunii şi prin crearea acestui centru de informare regional. Centrul Europe Direct Regiunea Centru este un proiect de comunicare care va aduce mai aproape Uniunea Europeană de cetăţeni, care pune la dispoziţia cetăţenilor informaţii şi le dă posibilitatea de a se implica şi de a contribui activ la politicile europene. Este necesar să ne cunoaştem drepturile, în calitate de cetăţeni europeni, pentru a le putea exercita sau a le putea revendica”, a declarat Simion Creţu director general ADR Centru.

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru a participat în luna septembrie 2012 la cererea de propuneri organizată de Comisia Europeană pentru selectarea structurilor gazdă pentru centrele de informare ale Reţelei Europe Direct în perioada 2013-2017. Ca urmare a selectării propunerii înaintate, Comisia Europeană şi Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru au încheiat în 12 decembrie 2012 Acordul-cadru pentru funcţionarea în perioada 2013-2017 a Centrului de informare Europe Direct Regiunea Centru la Alba Iulia, în cadrul sediului ADR Centru. Toate activităţile Centrului Europe Direct Regiunea Centru sunt complementare celor desfăşurate în prezent de către ADR Centru şi vor întregi gama de informaţii transmise şi de evenimente realizate de către Agenţie, susţinând-o în scopul său de a promova instrumentele de finanţare europene, de a obţine un feedback necesar pentru a genera un comportament activ şi de a implica cetăţenii în politicile Uniunii Europene.

Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com