UPDATE: Chestorul Ioan Căbulea revine la conducerea IPJ Alba

11 februarie 2013 09:540 comments

Cabulea-Ioan-Nicolae-2601Chestorul Ioan Nicoale Căbulea, fostul secretar general adjunct al Ministerului Administraţiei şi Internelor revine pentru a treia oară în funcţia de şef al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Alba.
Funcţia de comandant al IPJ Alba a fost deţinută până acum de Laurenţiu Crişan. Comisarul va reveni în funcţia de adjunct al şefului Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba, pe care a mai ocupat-o în mandatul anterior a lui Ioan Căbulea.
Ioan Nicoale Căbulea a fost avansat în posturi de conducere din Ministerul Administraţiei şi Internelor, după ce s-a aflat la cârma IPJ Alba în perioada martie 2011 – mai 2012.
Chestorul Ioan Căbulea a mai condus IPJ Alba în perioada 1997 – 1999.
Festivitatea de învestire în funcţie a noului şef al inspectoratului – chestor principal de poliţie Ioan-Nicolae Căbulea a avut loc in Sala festiva a IPJ Alba.
Începând cu data de 08.02.2013, prin ordin al Ministrului Afacerilor Interne, Radu Stroe, chestorul principal de poliţie Ioan-Nicolae Căbulea a fost eliberat, la cererea sa, din funcţia de secretar general adjunct al Ministerului Afacerilor Interne şi numit în funcţia de şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.
Ordinul de numire în funcţia de inspector şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba a fost prezentat de chestor principal Pârvu Dumitru, adjunct al inspectorului general al Poliţiei Române, în cadrul unei şedinţe organizată la sediul Inspectoratului, la care au participat conducerea inspectoratului, şefii de servicii, şefii poliţiilor municipale şi orăşeneşti, şefii birourilor şi Chestorul Ioan Cabulea a mulţumit comisarului şef Crişan Laurenţiu care începând cu luna mai 2012 a fost împuternicit la conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru modul în care a asigurat conducerea efectivelor de poliţie, dovadă fiind faptul că judeţul Alba continuă să fie unul dintre cele mai sigure judeţe ale ţării şi şi-a exprimat convingerea că experienţa şi profesionalismul domnului chestor principal Ioan Nicolae Căbulea reprezintă un câștig pentru inspectorat iar rezultatele obţinute în continuare vor fi pozitive.
La festivitatea de învestire în funcţie a chestorului principal Ioan Nicolae Căbulea au mai participat prefectul Judeţului Alba, Gheorghe Feneşer, preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel şi procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, dr. Augustin Lazăr.
În alocuţiunea ţinută în acest cadru festiv, chestorul principal de poliţie Ioan-Nicolae Căbulea, a prezentat obiectivele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba pentru anul 2013, respectiv:
-creşterea gradului de siguranţă şi protecţie pentru cetăţeni prin protejarea persoanei, protejarea patrimoniului, siguranţa stradală, siguranţa rutieră şi siguranţa transporturilor,
– Destructurarea grupărilor infracţionale ocazionale şi a celor care generează conflicte stradale;
– Asigurarea climatului de legalitate a mediului de afaceri în domeniile de referinţă: evaziunea fiscală, achiziţiile publice, contrafacerea de mărfuri, contrabanda, corupţia şi protecţia intereselor financiare ale Uniunii Europene;
– Asigurarea resurselor umane, a mijloacelor materiale şi financiare necesare dezvoltării şi menţinerii capacităţii operaţionale a Poliţiei Române.
– Consolidarea şi diversificarea parteneriatului cu comunitatea.
Dragoş Suciu

Tags:

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com