Cinci licee participa la concursul „Alba Iulia, Cealalta Capitala”

7 aprilie 2017 15:582 comments

Luni, 10 aprilie 2017, la Sala Unirii din Alba Iulia are loc semifinala celei de a VI-a ediții a concursului „Alba Iulia, Cealaltă Capitală”.

Pentru cele patru locuri din finală se luptă cinci licee albaiuliene: Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan”, Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan”, Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian”, Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” și Liceul de Arte „Regina Maria”.

Fiecare echipă este formată din 4 elevi, care trebuie să răspundă la o serie de întrebări despre istoria oraşului Alba Iulia.

În semifinală vor fi 20 de întrebări, iar în finală 40 de întrebări, concepute de istoricii Liviu Zgârciu și Tudor Roșu de la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia.

Finala concursului, în care vor fi patru licee, va fi organizată joi, 13 aprilie 2017, de la ora 10.00.

Din cele cinci licee care s-au înscris anul acesta, doar Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” și Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” nu au câștigat niciodată concursul, iar Liceul de Arte „Regina Maria” a câștigat ultimele două ediții ale concursului.

Concursul este organizat de Primăria Municipiului Alba Iulia, Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba.

Tags:

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com