CIOLACU VREA SA PUNA PIELEA MICILOR INTREPRINZATORI PE BAT!!!!

10 decembrie 2023 20:440 comments

Guvernul dezvăluie Planul Secret de Anihilare a Micilor Întreprinzători: “Sa omoram gasca care face oua de aur!”

Într-o mișcare surprinzătoare, Guvernul Ciolacu a lansat un nou pachet de măsuri fiscale care, după cum sugerează managerii și antreprenorii, pare să fie o operațiune secretă de anihilare a micilor întreprinzători cinștiți. Ziarul Financiar a luat pulsul mediului de afaceri, iar concluzia pare să fie una sumbră: guvernanții vor să le fie bine lor, iar micilor întreprinzători să li se pregătească pentru un final cinic și amar.

În interviurile acordate, un manager a lansat acuzații împotriva guvernanților, declarând că aceștia sunt “rupți de realitate” și că nu au făcut nimic din propriii bani, ci doar au jonglat cu banii publici. Cu alte cuvinte, se pare că guvernanții au decis să joace “Monopoly” cu finanțele publice și să-și bage mâinile în buzunarele micilor întreprinzători.

Un alt antreprenor a avertizat că multe afaceri erau deja la limita funcționării, iar noile măsuri fiscale vor aduce o perioadă mai dificilă decât cea din 2009-2010 și chiar decât anul 2020, cunoscut pentru provocările economice generate de pandemie.

Un altul a subliniat că măsurile pentru reducerea cheltuielilor bugetare sunt doar “praf în ochi”, sugerând că guvernanții nu vor reduce nimic, dar vor taxa la greu micile afaceri. “Nu avem nicio scăpare noi, reprezentanții mediului de business,” se plânge un alt antreprenor amărât.

O acuzație gravă adusă guvernanților este aceea că noile măsuri fiscale lovesc în cei care muncesc cinstit și plătesc taxe. Se pare că guvernanții au ales să-și orienteze sulițele lor fiscale spre cei care contribuie la economie, ignorând complet marii jucători care se joacă cu milioanele în culise.

În culisele acestui teatru al absurdului, cele 1.000 de cele mai mari companii din România devin ținta principală a noilor reglementări privind impozitarea pe cifra de afaceri pentru firmele cu peste 50 de milioane de euro. Se pare că guvernanții consideră că aceste companii mari, responsabile de 50% din cifra de afaceri totală din economie, sunt un prilej excelent pentru a-și atinge scopurile fiscale.

Concluzia? Guvernul Ciolacu pare să dea un nou înțeles expresiei “să nu lași nicio criză să se ducă degeaba” și să aplice măsuri fiscale menite să dea “lovitura de grație” micilor întreprinzători, cu o doză sănătoasă de cinism. Rămâne de văzut cum va evolua această dramă fiscală, dar micilor întreprinzători li se pare deja că joacă într-un film de groază fiscală, cu un scenariu scris în culisele guvernului.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com