Circa 50 de tineri din Alba, la Congresul TSD în urma căruia Gabriel Petrea a fost reales președinte

15 noiembrie 2017 19:403 comments

Gabriel Petrea, ministrul pentru Dialog Social, a câștigat duminică un nou mandat de președinte al Organizaţiei Tineretului Social-Democrat al PSD.
Gabriel Petrea, care deţine de doi ani președinția TSD, a fost votat de 2.121 de delegaţi prezenţi la Congresul tineretului social-democrat, care a avut loc la complexul expoziţional Romexpo din Bucuresti.
Desfăşurat sub egida “Next Level”, deoarece TSD trece într-o altă etapa, în care construiește o strategie pe termen lung pentru tinerii din Romania, o etapă în care pregătește următoarea generație de politicieni bine pregătiți, motivați și implicați, Congresul a avut parte de invitați de marcă, precum președintele PSD Liviu Dragnea, premierul Mihai Tudose, miniștri, secretari de stat și invitaţi internaționali aparţinând organizațiilor de tineret din Uniunea Europeană şi SUA, preşedintele Tinerilor Democraţi Americani, Louis Elrod şi preşedintele Tinerilor Socialişti Europeni, Joao Duarte Albuquerque.
Organizația TSD Alba, condusă de președintele Corneliu Mureșan, a participat cu o delegație de 50 de tineri membri ai Partidului Social Democrat din județul Alba.
”Mă bucur că am participat în număr mare la acest congres și am putut oferi ocazia tinerilor membri ai organizației să se întâlnească cu liderii partidului dar și cu lideri ai tinerilor de stânga din întreaga lume. Aceasta este una din experiențele care m-a format și pe mine în decursul anilor și m-a făcut să îmi doresc să cunosc mai bine valorile social-democrate precum și să cresc gradul de implicare în această organizație care reprezintă singura garanție a unui trai mai bun în Romania”, a declarat Corneliu Mureșan, președintele TSD Alba.
Tinerii social democrați, sprijiniți de parlamentarii PSD de Alba, Ioan Dîrzu și Daniel Breaz precum și de ministrul Delegat Pentru Afaceri Europene – Victor Negrescu, au făcut această vizită în capitală să fie una mai utilă și au participat luni, 13 noiembrie, la două vizite de studiu.
Prima s-a desfășurat la biroul ministrului Victor Negrescu, care le-a vorbit tinerilor despre importanța președinției Consiliului Uniuni Europene și pașii care trebuie făcuți de România în vederea deținerii acestei președinții dar și cum ar trebui să își construiască o carieră politică și ce valori trebuie respectate pentru aceasta.
Cea de a doua vizită a avut loc la Parlamentul României unde tinerii au putut vizita sălile Palatului, au participat la ședința de plen a Camerei Deputaților și au asistat la sesiunea parlamentară ”Ora Guvernului”, dedicată dezbaterii ”Condițiilor din penitenciarele României”. Tinerilor le-a fost prezentat principiul bicameralismului în România, procesul de adoptare a inițiativelor legislative și modul în care are loc dezbaterea parlamentară în grupuri, comisii și plen.
 
 

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com