Circulaţie feroviară întreruptă din cauza unei maşini blocate pe calea ferată.

16 ianuarie 2014 08:400 comments

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Circulaţia trenurilor pe magistrala 300 de cale ferată, în localitatea Valea Lungă din judeţul Alba,  a fost  întreruptă, timp de mai bine de 3 ore, pe sensul de deplasare Blaj (judeţul Alba) – Copşa Mică (judeţul Sibiu), din cauza unui ansamblu de vehicule format dintr-un autotractor şi o semiremorcă, înmatriculat în Republica Ungaria, care a rămas blocat pe şine.

Din primele informaţii reiese imobilizarea ansamblului de vehicule a fost determinată de apariţia unei defecţiuni tehnice.

Circulaţia rutieră în zonă nu a fost afectată, iar la faţa locului au acționat poliţişti, împreună cu alte forţe, pentru înlăturarea ansamblului de vehicule de pe calea ferată.

UPDATE:

În dimineaţa zilei de 16.01.2014, ora 5,42, pe D.N.14 B, km 38+800 de metri, pe raza comunei Valea Lungă, H.S.I., de 60 de ani, din Ungaria, în timp ce conducea un autotractor cu remorcă, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi într-o curbă la dreapta urmată de trecerea la nivel cu calea ferată, a pierdut controlul asupra autovehiculului, a părăsit partea carosabilă şi a ajuns pe linia de cale ferată unde a rămas blocat datorită unei defecţiuni tehnice.

În urma evenimentului 4 trenuri cu pasageri nu şi-au putut continua deplasarea, unul fiind oprit în apropierea evenimentului şi 3 în haltele CFR din zonă.

Mai multe utilaje au intervenit şi în jurul orelor 08,50, s-a reuşit ridicarea tirului de pe linia de cale ferată iar circulaţia feroviară a fost reluată.

Împotriva conducătorului auto a fost luată măsura sancționării contravenționale conform art. 123, lit. b din OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com