CJ Alba promovează hrana sănătoasă în cadrul programului „Şcoala altfel”

2 aprilie 2012 14:460 comments

Consiliul Judeţean Alba, prin intermediul Convivium-ului Slow Food Alba Transilvania, asociaţie înfiinţată de CJ Alba în a doua jumătate a anului 2011, s-a alăturat programului naţional „Şcoala altfel”, promovând alimentaţia sănătoasă în rândul elevilor.
Marti, 3 aprilie, aproximativ 60 de elevi din ciclul primar, de la Şcoala Generală „Mihai Eminescu” din Alba Iulia vor participa la o vizită de descoperire la Stupina Apidava din Blaj şi la Brutăria Rustiq din Sântimbru, pentru a vedea, pe viu, cum se face pâinea tradiţională şi cum este obţinută mierea de calitate.
„Prin aceste vizite vrem să promovăm hrana sănătoasă în rândul elevilor. Am ales să le prezentăm mierea pentru că toţi copiii adoră dulciurile; majoritatea dulciurilor de pe piaţă sunt însă pline de zahăr şi de alte ingrediente care, consumate fără discernământ, pot crea numeroase probleme de sănătate. În al doilea rând, pâinea, este nelipsită de pe mesele tuturor.
Scopul nostru este să-i învăţăm pe tineri, încă de mici, să mănânce sănătos şi să preţuiască produsele tradiţionale”, a spus Ion Dumitrel, preşedintele CJ Alba.
Conceptul Slow Food promovează valorile consumului de hrană sănătoasă, gustoasă şi preţuită cinstit. Când alegem să consumăm o astfel de hrană, putem să susţinem atât un mod de viaţă tradiţional cât şi fermele mici şi mijlocii ale agricultorilor din zonă. Crinela Toader

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com