CJ Alba propune cofinanțare din fonduri guvernamentale a proiectelor europene depuse de administrație

27 mai 2013 11:450 comments

19258_bani[1]Cu ocazia întâlnirii Consiliului Consultativ pentru Regionalizare, desfășurată la sfârșitul săptămânii trecute la Tulcea, a fost discutată și problema fondurilor insuficiente de care dispun administrațiile locale pentru asigurarea cofinanțării la proiectele europene.
„Este o problemă cu care se confruntă multe primării din multe județe. S-a ajuns chiar ca multe administrați locale să nu mai depună proiecte europene pentru că nu au bani pentru cofinanțarea lor. Subiectul s-a discutat foarte serios la această întâlnire și s-a convenit redactarea unei Hotărâri de Guvern prin care, de acum înainte, pentru proiectele europene depuse de primăriile care nu au bani de cofinanțare, aceste sume să fie asigurate de la nivel guvernamental.
Am discutat cu domnul Președinte Ion Dumitrel și am hotărât să susținem această propunere pentru că ar ajuta mult și județul Alba prin crearea de noi oportunități de dezvoltare locală.” – a declarat Florin Roman, Vicepreședinte al Consiliului Județean Alba, prezent la întâlnirea de la Tulcea.
„Analizele făcute de specialiștii din Consiliul Județean Alba și discuțiile pe care le-am avut cu reprezentanții mai multor administrații au arătat că această măsură este necesară și poate ajuta mult la dezvoltarea județului Alba.” – a spus, la rândul său Ion Dumitrel, Președintele Consiliului Județean Alba.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com