CJ Alba şi Primăria Alba Iulia nu exclud o eventuală asociere pentru finalizarea lucrărilor

31 ianuarie 2013 18:580 comments

În momentul când toată lumea se aştepta ca problema Bazinului Olimpic să fie finalizată, după ce CL Alba Iulia alocat suma ce-i revenea administraţiei locale ca şi cofinanţare la această investiţie, după declaraţii politice contradictorii dintre USL şi administraţia locală, joi 31 ianuarie Compania Națională de Investiții (CNI), care funcționează în subordinea Ministerului Dezvoltării, condus de social-democratul Liviu Dragnea, a luat decizia sistării finanțării lucrărilor la bazinele de înot din mai multe localități.
Vicepreşedintele CJ Alba, Florin Roman a fost primul care a anunţat acest lucru precizând şi faptul că situația în care se află bazinul din Alba Iulia nu este singulară şi nu depinde în niciun fel de culoarea politică a primarului. „Decizia CNI este de a sista investițiile la toate bazinele olimpice din țară. Vă prezint o situație la oraşelor în care s-au sistat lucrările la bazine şi culoarea politică a primarului: Slobozia – PSD, Slatina – PSD, Mureş – PDL, Ilfov Otopeni – PSD, Hunedoara – USP, Braşov – PDL, Bistrița Năsăud – PSD, Bacău – PNL, Timişoara – PNL”, a spus Roman. În ceea ce îi priveşte pe albaiulieni, vestea nu este una bună, având în vedere că la bazin se lucrează de zor pentru terminarea lucrărilor rămase nerealizate în proporție de 25%, iar termenul de finalizare a acestora era sfârşitul lunii mai. Situația costurilor lucrărilor la Bazinul Olimpic: total plăți efectuate până la 31 decembrie 2012 – 7.603.307 ron, valoarea totală a investiției este de 11.308.740 ron, mai rămâne un rest de aproximativ 25%, în sumă de 3.705.333 ron.
Florin Roman a spus că un eventual parteneriat între CJ Alba şi Primăria municipiului Alba Iulia ar duce la finalizarea lucrărilor la această investiţie fără a mai aştepta posibile finanţări de Ministerul Dezvoltării.
Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava nu a exclus o eventual colaborare între cele două instituţii pentru a finalize această investiţie. Edilul municipiului Alba Iulia nu a evitat totuşi în ataca actualul guvern. “Din păcate pentru albaiulieni, care au votat ce-au vrut şi nu ce şi-au dorit alții, devine tot mai evident că oraşul lor nu prezintă interes şi nu este o opțiune de dezvoltare pentru actualii guvernanți. Eforturile invocate de politicieni locali, aşa zisele intervenții pentru susținerea acestui proiect, capătă forma finală în aceste zile. Cu alte cuvinte şi elegant spus, reflexul politic al actualei puteri este de a bloca orice investiție în oraşul nostru. Deconturile neputințelor guvernului Ponta se traduc lucruri cu care ne-am obisnuit deja: în sistarea banilor pentru finalizarea lucrărilor la bazin, în sistarea banilor pentru finalizarea locuințelor sociale, în corecții absurd şi nefondate şi multe alte nedreptăți. Sunt curios ce mai pot face acum cei care au mimat interesul pentru acest oraş. Cu siguranță pe noi ne obligă să găsim resurse financiare în bugetul local sau în altă parte, pentru a reda acest bazin locuitorilor, chiar dacă bugetul oraşului de anul acesta este extrem de afectat negativ de acțiuni rău-voitoare îndreptate cu buna ştiință spre Alba Iulia şi județul Alba”
”Nu excludem o eventuală colaborare cu CJ Alba pentru finalizarea lucrărilor la Bazinul Olimpic.”, a declarat Mircea Hava.
Vicepreşedintele CJ Alba Florin Roman a spus că salută intenţa de colaborare a primarului Mircea Hava şia promis că că toți consilierii USL, locali şi județeni, vor vota pentru ca această sumă să fie alocată pentru lucrările de la bazinul olimpic, astfel încât lucrările să fie terminate în termen cât mai scur
„Salut declarația primarului Mircea Hava şi îi promit că toți consilierii USL, locali şi județeni, vor vota pentru ca această sumă să fie alocată pentru lucrările de la bazinul olimpic, astfel încât lucrările să fie terminate în termen cât mai scurt. Eu sunt deschis la această chestiune, era una dintre soluțiile pe care le întrevedeam şi eu. Într-adevăr se poate face o asociere între CL şi CJ astfel încât sa acoperim acel rest de plată şi să putem finaliza lucrările. Sunt convins că ar fi un prim pas pentru o colaborare normală. Putem foarte uşor să rezolvăm această problemă”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Județean Alba, Florin Roman.
Tot ieri Florin Roman a precizat că lucrările la Bazinul Olimpic continuă până la clarificarea situaţiei. “Lucrarile la bazinul olimpic continuă în pofida deciziei CNI de a suspenda finanţarea. Cei care doresc să se convinga de acest lucru sunt rugaţi să faca o vizită la bazinul olimpic. Am terminat de curând discuţiile cu cei de la TIM şi am ajuns la următoarele concluzii:
1. Lucrarile la bazinul olimpic continuă până la clarificarea situaţiei;
2. Organizarea unei întâlniri între TIM, Primăria şi CJ Alba prin care să preluam acoperirea diferenţei de 37 de miliarde de lei cât mai este de executat, la nivelul Primăriei şi CJ Alba, dacă se doreşte cu adevărat acest lucru şi nu vorbim doar de declaraţii de presă. Pana în prezent CNI a plătit 77 de miliarde de lei vechi;
3. Continuarea demersurilor la nivelul Guvernului pentru a recupera aceşti bani, astfel încât lucrările să nu fie oprite.

Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com