Clubul Sportiv Europa în aşteptare la CL Alba Iulia

8 august 2012 16:120 comments

Clubul Sportiv Europa din Alba Iulia nu a primit deocamdată nicio finanţare din partea Consiliului Local Alba Iulia. Conducătorii CS Europa ar dori o minimă susţinere publică pentru o parte din investiţia pe care au făcut-o în acest an: tribune, bănci de rezervă, terenuri, tabelă de marcaj etc.
În cadrul ultimei şedinţe a CL Alba Iulia, consilierii de toate culorile politice au cerut un proiect serios (nu o simplă cerere) pentru a fi luată în discuţie.
După ce a primit refuzul CL Alba Iulia, Liviu Coacăză, preşedintele secţiei de fotbal din cadrul CS Europa, ne-a declarat: „Clubul Sportiv Europa este o asociaţie sportivă non-guvernamentală, non-profit, care a fost înfiinţată în 2009. Din 2009 şi până în 2012 am avut rezultate foarte bune. Finanţările care au fost făcute au fost făcute numai de la persoane private. Nu am solicitat niciodată niciun ban de la niciun fel de autoritate publică. Avem şcoala de fotbal care a fost înfiinţată anul trecut, unde îl avem ca profesor pe Neluţu Popa (n.a. – cel mai mare golgheter al FC Unirea), care pregăteşte copii între 6-14 ani. Avem încă 36 de copii care sunt angrenaţi în lotul de juniori în vârstă de până la 18 ani şi avem echipa mare de seniori, cu care am promovat în Liga a III-a naţională, în meciul de baraj de la Oradea cu reprezentanta judeţului Cluj. De asemenea, am fost identificaţi ca structură sportivă pe Legea 69, unde am obţinut cartea sportivă de la Autoritatea Naţională pentru Sport”.
În acest moment, dacă FC Unirea va fi desfiinţată (aşa cum se speculează de ceva timp), Clubul Sportiv Europa Alba Iulia ar putea rămâne singura echipa din judeţ care funcţionează în primele 3 ligi. De remarcat este faptul că CS Europa este un proiect privat 100%, care aduce copii din Alba Iulia şi din satele din jur, îi ia din faţa calculatorului şi îi pune să facă sport…având rezultate frumoase.

Iulian Brok

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com