COD ROSU LA UPU ALBA!

23 noiembrie 2018 19:392 comments

Având în vedere riscul unor eventuale urgenţe medicale, unitatea sanitară va funcţiona “pe activare de Plan Alb”, cu până la 45 de angajaţi zilnic, urmând ca la Colegiul Naţional “Horea, Cloşca şi Crişan” să fie amenajat “un spital de linia întâi”, a declarat şeful UPU, dr. Aurel Crişan, citat de Agerpres.

“Vom lucra cu efective sporite începând cu 29 noiembrie până în 2 decembrie. Vom lucra pe activare de plan alb, cu 5 medici pe tură pe timp de zi, 4 medici pe tură pe timp de noapte, cu efective sporite la nivelul asistenţilor, 10 pe durata zilei, 8 pe durata nopţii. Vor fi infirmieri, brancardieri. Cert este că personalul din UPU va fi între 30 şi 45 de persoane în fiecare zi”, a detaliat spus medicul Aurel Crişan. Acesta a explicat că au fost stabilite, împreună cu ISU Alba, puncte fixe şi mobile de prim ajutor, “inclusiv un spital de linia întâi, cu ghilimelele de rigoare, la Colegiul Naţional ‘Horea, Cloşca şi Crişan'”.

 

Şeful UPU Alba a adăugat că vor veni în sprijin forţe de la Constanţa, Suceava, Timişoara. “Maşinile care vin, pentru victime multiple etc vor veni echipate cu personal propriu”, a spus Crişan. El a subliniat că stocul de sânge este asigurat, şi de asemenea, liniile de gardă, cu medici cu experienţă. “Restul medicilor vor fi în alarmă la domiciliu”, a mai spus Crişan.

Peste 100.000 de oameni sunt aşteptaţi să participe la manifestările prilejuite de Ziua Naţională la Alba Iulia.

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com