Colegiul militar: Echipa de pentatlon baieti calificata la faza nationala a Olimpiadei Sportului Scolar

26 aprilie 2017 16:183 comments

Noi reuşite pentru elevii militari din Alba Iulia. În timpul vacanţei, echipa de pantatlon – băieţi a Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul” a obţinut locul I la faza zonală şi cu calificarea la etapa naţională, care va avea loc la Iaşi în perioada 5-7 mai. Desfășurată la Arad, în perioada 14-15 aprilie, faza zonală a competiției sportive de pentatlon a presupus întreceri la fete şi la băieţi.

Echipa masculină a colegiului albaiulian a fost formată din elevii Andrei Dascălu, Adrian Avram, Ionuţ Onica, Cătălin Bădicel şi Gabriel Giubega, antrenor fiind profesorul Sorin Secăreanu, un veteran al colegiului.

Prima competiţie de pentatlon în cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar a avut loc în anul 2013. Pentatlonul presupune echipe de cinci la număr, care trebuie să alerge pe o distanţă de 60 m, să execute o săritură în lungime cu elan, să arunce o greutate de 6 kg, să arunce mingea de oină la distanță, pentru ca la final să alerge pe distanța de 800 m. Pentatlonul şi decatlonul sunt considerate cele mai complexe probe atletice.

„Suntem mândri că Armata Română are astfel de sportivi”, astfel sună aprecierea organizatorilor la festivitatea de premiere de la Iași din 2013.

Echipa de pentatlon – fete a participat pentru a doua oară la această competiţie. Trebuie felicitate Irina Gherheş, Oana Revnic, Mălina Avrămuţ, Luciana Frătean şi Bianca Pop, care au obţinut locul III la competiţia de la Arad.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com