Combinatul GHCL UPSOM Ocna Mureş a fost vândut

19 martie 2013 17:310 comments

upsomAdunarea Generală a Creditorilor a aprobat luni vânzarea Combinatului GHCL UPSOM Ocna Mureş, în urma unei negocieri directe. Pentru achiziţionarea platformei industriale de la Ocna Mureş au fost depuse în primă fază cinci oferte iar la final au rămas două. Oferta câştigătoare a fost declarată cea a firmei Govcrest Internaţional, condusă de Ştefan Boghiu şi  face parte din “Grupul Industrial Voiculescu&Co”, celebrul GRIVCO condus de de omul de afaceri Dan Voiculescu.

Preţul iniţial solicitat pentru vânzarea combinatului a fost de 14,6 milioane de euro fără TVA şi a scăzut, în urma unor licitaţii rămase fără rezultat, la circa 11 milioane de euro fără TVA. Preţul obţinut în urma negocierii directe este de circa 8 milioane de euro.
Conform datelor pe care le avem noul proprietr ar dori să înfiinţeze pe respectiva platformă industrială un parc industrial privat.
Facem precizarea că la negocieri a participat şi firma Aloref din Alba Iulia, firma ce se ocupă cu valorificarea fierului vechi lucru de inteles deoarece platforma fostului combinat are o suprafaţă de 257.366 mp din care jumătate reprezintă construcţii industriale, fiind prezente numeroase structuri metalice. Între cele două firme va exista totuşi o asociere.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com