Comisarii din cadrul CJPC Alba au aplicat amenzi în valoare de 46.250 lei

18 septembrie 2012 16:560 comments

În cursul lunii august, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Alba (CJPC) a acţionat în sensul realizării obiectivelor, politicii şi strategiei privind politica de protecţie a consumatorilor.
Cele 177 acţiuni de control ale CJPC Alba au fost finalizate prin întocmirea unui număr de 138 procese verbale de constatare a contravenţiei, încheiate astfel: la produse alimentare: 87; la produse nealimentare: 39; la produse financiare: servicii nealimentare: 3; servicii alimentare: 9.
O atenţie deosebită a fost acordată şi verificării operatorilor economici din localităţile aflate în afara reşedinţei de judeţ şi a celor aflaţi în mediul rural.
Măsurile luate în conformitate cu prevederile legale s-au bazat şi pe examinarea unor probe recoltate din loturi de produse asupra cărora au existat indicii că pot prejudicia viaţa, sănătatea sau securitatea consumatorilor.
Scopul acestor acţiuni a fost de a împiedica punerea pe piaţă a unor produse nesigure sau neconforme şi reducerea controalelor la operatorii economici care vând aceste produse.
Au fost oprite definitiv de la comercializare produsele periculoase şi s-a procedat la distrugerea acestora, încheindu-se în acest sens, procesele verbale de distrugere.
Valoarea totală a mărfurilor comunitare neconforme, controlate, oprite definitiv de la comercializare şi eliminate din circuitul consumului, este de 1.395 lei.
Restul mărfurilor depistate cu abateri au fost oprite temporar de la comercializare şi s-au stabilit măsuri de intrare în legalitate.
Valoarea totală a mărfurilor extracomunitare neconforme, controlate în perioada raportată, oprite definitiv de la comercializare şi eliminate din circuitul consumului uman, este de 156 lei.
Restul mărfurilor depistate cu abateri au fost oprite temporar de la comercializare şi s-au stabilit măsuri de intrare în legalitate.
Pentru abaterile de la prevederile legale în domeniul protecţiei consumatorilor s-a dispus operatorilor economici şi sistarea temporară a prestării serviciilor (servicii alimentare, nealimentare, financiare) şi s-au stabilit măsuri specifice de remediere a deficienţelor sau de intrare în legalitate. Valoarea produselor distruse, cu menţionare în procese verbale de constatare a contravenţiei, este de 354 lei, valoarea produselor distruse cu alte acte – 261 lei.
Valoarea totală a amenzilor, luna trecută, a fost de 46.250 lei, prin 42 procese verbale de constatare a contravenţiei. Valoarea vărsămintelor la buget (încasate operativ şi executări silite) a fost de 18.000 lei.

Crinela Toader

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com