Concert de fanfara in fiecare duminica la Alba Iulia

27 aprilie 2017 17:061 comment

Începe sezonul turistic, iar fanfara Centrului de Cultură va fi prezentă în fiecare duminică în Cetate.

Un comunicat al Primăriei Alba Iulia spune că: „Arhitecți, urbaniști, constructori, au transformat visele în linii și contururi, mai apoi, ideile în forme concrete, dând viață celei mai frumose povești de restaurare a unei cetăți. De la ei a început totul. Însă, de câțiva ani, Cetatea Alba Carolina trăiește! Fiecare sezon turistic a însemnat în fiecare an provocari neconvenționale, festivaluri pline de ritm, artiști transformați în veritabili heralzi cu sarcina precisă de a anunța că muzica se aude cel mai bine în Piața Cetății, la Alba Iulia. Începutul noului sezon turistic pregătește ceremonios Cetatea să preia și să ofere cel mai meticulos, riguros și bine coordonat grup muzical: fanfara”.

De la începutul lunii mai, în fiecare duminică, de la ora 13.00, maestrul Coriolan Honcaş îşi va conduce instrumentiştii în uniformă militară pentru albaiulieni şi turişti.

Pentru muzicienii din fanfară în Piața Cetății se va monta un foișor mobil.

Mini stagiunea fanfarei va avea și un punct culminant, de Ziua Imnului Național, când la Alba Iulia vor fi prezente orchestre reunite într-o sesiune aparte și specială de muzică de fanfară.

„Trebuie să recunoaștem că indiferent unde ne surprinde, la o plimbare în parc cu nepoții, în stepă sau în curte la Casa Albă, muzica de fanfară, ritmul și uniforma ne fac să vibrăm. Duminicile de vară nu vor mai fi niciodată la fel în Alba Iulia și multă lume va întârzia la clasicul prânz în familie. Muzica de fanfară, cântată de virtuoși, va învălui pentru prima dată în acest sezon Cetatea și sunetul acesta va face parte din viața noastră. Pentru a te bucura de asta nu ai nevoie de studii la conservator”, afirmă primarul Mircea Hava.

Prima reprezentație este programată pentru ziua liberă de 1 mai, care este luni, începând cu ora 13.00.

Zilele în care fanfara nu va cânta duminica la Alba Iulia vor fi preanunțate pe site-ul www.turism.apulum.ro.

Tags:

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com