Concurs de cântece în limba franceză

7 martie 2012 15:044 comments

Vineri, 24 februarie 2012, la Liceul de Muzică şi Arte Plastice Alba Iulia a avut loc o activitate de promovare a Festivalului-Concurs de cântece în limba franceză, concurs destinat elevilor şi studenţilor. Este vorba de concursul-festival „Chants et sons sur scene”, ce se desfăşoară anual în luna mai, la Baia Mare, care are ca scop nu numai promovarea cântecului franţuzesc, dar şi posibilitatea de exersare a înţelegerii şi exprimării în limba franceză.
Acest festival a ajuns la cea de-a 11-a ediţie, cu precizarea că la 4 dintre ediţiile anterioare printre câştigători s-au aflat elevi din judeţul Alba, motiv pentru care Institutul Francez din Cluj-Napoca a ales ca această primă acţiune de promovare a acestei ediţii să aibă loc în judeţul Alba, după cum ne-a anunţat prof. Sebastian Bazilescu, profesor de limba franceză la liceul amintit.
În aceste cadru, un delegat al ataşatului de cooperare pentru limba franceză, al Institutului Francez din Cluj-Napoca, s-a întâlnit cu elevii şi profesorii de franceză din Alba Iulia, vorbindu-le acestora despre rolul benefic al festivalului amintit, în ceea ce priveşte promovarea şi creşterea interesului pentru limba franceză.
Activitatea s-a desfăşurat într-un cadru muzical agreabil, prin care li s-au prezentat elevilor cântece franţuzeşti clasice, dar şi moderne. Au participat elevi de la Liceul de Muzică şi Artă Plastică şi de la Şcoala Vasile Goldiş.
Activitatea a fost coordonată de prof. Georgeta Bădău, inspector de limbi străine la ISJ Alba. Octavian Popescu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com