Concurs Eminescu la Şcoala „Ion Agârbiceanu”

17 ianuarie 2011 00:020 comments

Clasele a V-a de la Şcoala „Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia au participat vineri, 14 ianuarie, la concursul „Eminescu – Viaţa şi activitatea”.
La competiţie au luat parte patru echipe a câte trei elevi. Echipele au avut de trecut peste 3 probe: întrebări din viata şi activitatea poetului, un subiect scris referitor la opera poetului şi recitarea unor poezii.
Concursul a fost organizat de catedra de limba română a şcolii: prof. Elena Negrescu, prof. Ana-Maria Samson şi prof. Alina Lupşa.
În această perioadă, în şcoală s-au derulat şi alte activităţi dedicate lui Eminescu: clasa a V-a C – un concurs de poezii în limba engleză – prof. Anca Belascu; clasa a VIII-a A – prezentări power point, referate în limba franceză – prof. Codruţa Lodroman; expoziţie de desene – sub coordonarea prof. Ramona Popa.
Clasele I-IV au fost angrenate în proiectul „Cu gândul la Eminescu”: concurs de poezie din creaţiile poetului; realizarea unor desene inspirate din opera poetului; amenajarea unei expoziţii cu lucrările copiilor; realizarea de ecusoane cu chipul poetului; expoziţie de carte. (I.B.)

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com