Concursul Cântec Străbun, ediţia a VI-a

15 mai 2012 15:070 comments

Joi, 17 mai 2012, ora 18.00, la Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia va avea loc concursul „Cântec Străbun”, eveniment ajuns la a VI-a ediţie, organizat de Consiliul Judeţean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba. În acest an, la competiţie s-au înscris 30 de copii cu vârste cuprinse între 7 şi 20 de ani, ce vor concura pentru Marele Trofeu şi premiile puse în joc de organizatori.
Gala Laureaţilor şi recitalurile vor avea loc vineri, 18 mai 2012, la Alba Mall. Juriul este format din nume importante din domeniu: prof.univ.dr. Mircea Cîmpianu, etnomuzicolog de la Conservatorul „Gheorghe Dima” din Cluj, Nicolae Furdui Iancu – foarte apreciat interpret de muzică populară, Florentin Crişan – profesor de muzică la Colegiul „Apulum” din Alba Iulia, Gheorghe Burz – profesor de muzică şi dirijor la Liceul de Muzică şi Arte Plastice din Alba Iulia, respectiv Coriolan Honcaş – directorul Centrului de Cultură „Augustin Bena” şi dirijor al ansamblului de fanfară.
Recitalul extraordinar din acest an va fi susţinut de solista Maria Şalaru, profesor de canto şi preşedinta Asociaţiei Culturale „Floricica” din Bacău şi interpreta Leontina Fărcaş – profesor de canto, care va evolua alături de grupul Muguri de Tezaur din Alba Iulia.
Seara de gală va fi organizată în parteneriat cu Asociaţia Pro Tinereţe în cadrul Săptămânii Naţionale a Voluntariatului la Alba Iulia.
Intrarea la evenimentele din cele două seri este liberă. Iulian Brok

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com