Concursul Micii Pietoni la Alba Iulia

26 mai 2017 10:330 comments

Joi, 25 mai 2017, la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 11 din Alba Iulia a avut loc cea-a de-a XV-a ediţie a concursului „Micii pietoni”, organizat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba împreună cu Consiliul Judeţean Alba şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, în cadrul Proiectului „Educaţie Rutieră, Educaţie pentru Viaţă”.

Au participat 6 echipaje, formate din 3 preşcolari ale grupelor mari, de la grădiniţe din Alba Iulia.

Concursul a constat în 3 probe: demonstrarea cunoştinţelor privind regulile de circulaţie pietonală, recitarea unei poezii sau interpretarea unui cântec cu tematică rutieră şi o probă practică.

Toţi concurenţii au fost răsplătiţi cu medalii, permise de buni pietoni, diplome, jocuri şi rechizite, acordate de Consiliului Județean Alba.

Activităţile desfășurate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, dedicate Zilei Internaţionale a Copilului continuă vineri, 26 mai, începând cu ora 10,00, cu concursul „Patrule Şcolare în acţiune” , ce urmează să aibă loc în Alba Iulia.

Miercuri 31 mai, preşcolarii şi şcolarii din Teiuş se vor întrece în concursul de desene pe asfalt, intitulat „O lume de copii – o lume sigură!”, organizat cu sprijinul Consiliului Judeţean Alba, iar cei din Alba Iulia sunt aşteptaţi de poliţiştii rutieri, în Parcul Custozza, pentru a participa, cu bicicletele, la concursuri cu tematică rutieră şi activităţi recreative ce vor fi organizate cu sprijinul Primăriei Municipiului Alba Iulia.

Joi, 8 iunie, la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia va avea loc concursul „Educaţie Rutieră – Educaţie pentru Viaţă” – etapa județeană, adresat elevilor de gimnaziu şi liceu şi care constă în trei probe (una teoretică, de cunoaştere a regulilor de circulaţie rutieră şi două probe practice, de îndemânare în parcurgerea unui traseu cu bicicleta în poligon şi respectarea regulilor de circulaţie de către biciclişti, în parcul școală).

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com