Concursul pe teme de istorie „Alba Iulia, Cealaltă Capitală”

29 martie 2012 15:060 comments

În cadrul evenimentelor din săptămâna „Şcoala Altfel” (2-6 aprilie), Primăria Municipiului Alba Iulia împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba şi Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia organizează concursul pe teme de istorie „Alba Iulia, Cealaltă Capitală”.
Principalul scop al concursului, care se adresează instituţiilor şcolare liceale din municipiu, este de a creşte interesul elevilor pentru istoria oraşului. De asemenea, se urmăreşte şi promovarea bogatului patrimoniu cultural-istoric local.
Premiile atractive au reprezentat un stimulent pentru toţi liceenii. Fiecare instituţie de învăţământ a desemnat o echipă reprezentativă, iar timp de mai multe săptămâni, cu toţii s-au documentat pe baza bibliografiei recomandată de către specialiştii din cadrul Muzeului Unirii.
Luni 2 aprilie, la Sala Unirii va avea loc semifinala concursului, iar joi, 5 aprilie, finaliştii se vor confrunta în etapa decisivă a competiţiei, alături de susţinători, la sala Ball Room din Alba Mall. Conceptul finalei în care se vor întâlni patru echipe este o probă contratimp, accentul punându-se pe verificarea cunoştintelor într-un interval foarte scurt de timp. Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com