Conduși de jandarmii montani la destinație, după ce au înnoptat în frig

10 martie 2020 20:090 comments

 

 

Jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montani Roșia Montană au intervenit astăzi, 10.03.2020, pentru a sprijini 4 turiști, rătăciți într-o zonă mai retrasă din Roșia Montană.

Apelul către jandarmii montani a venit din partea primarului localității Roșia Montană, care la rândul lui a primit o sesizare din partea unei  localnice, care a povestit că, în fața casei ei se află mai  multe persoane care au înnoptat noaptea trecută în mașini, dar nu a putut dialoga cu acestea, întrucât nu cunoșteau limba română.

Cei 4 turiști, două persoane de naționalitate germană (femeie și bărbat) fiecare de 25 de ani, un bărbat de 33 de ani de naționalitate poloneză, și o femeie de 22 de ani de naționalitate austriacă, au ajuns ieri în Roșia Montană, dorind să se cazeze la un hostel din comună, dar din cauza faptului că nu aveau baterie la telefon și necunoscând zona, au pătruns pe un drum mai greu accesibil, spre o zonă mărginașă a satului. Contextul nefavorabil în care se aflau i-a făcut să înnopteze în mașini.  

Jandarmii au luat imediat legătura cu turiștii. care erau dezorientați și înfrigurați,  au  stabilit detaliile privind călătoria lor, au discutat cu proprietarul hostelului unde turiștii urmau să petreacă vacanța, iar în scurt timp aceștia au  fost conduși spre locul de cazare.

 

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com