Consilierii PDL şi PPDD i-au cerut demisia de onoare consilierului liberal Rareş Buglea

26 februarie 2013 17:181 comment

cl

 

Şedinţa de marţi a Consiliului Local Alba Iulia a început furtunos, lucru datorat faptul că aleşii locali PDL şi PPDD și-au prezentat public poziția față de declarațiile colegului lor Rareș Buglea de la PNL, care a declarat în urmă cu câteva săptămâni că susține sterilizarea femeilor rome care dovedesc că nu au posibilități să-și întrețină copiii. Cei 12 consilieri de la PDL și PP-DD a semnat un memoriu colectiv prin care i-au cerut consilierului liberal demisia de onoare.  Cel ce a dat citire memoriului a fost conilierul PDL Raul Tudoraşcu. După citirea memoriului o parte din consilierii locali şi-au prezentat opiniile priviitoare la respectiva situaţie. Deşi a semnat respectivul memoriu, viceprimarul Dorin Şerdean a spus: “Dezaprob gestul consilierului Rareş Buglea dar nu pot să-i cer demisia deoarece a fost ales de oamenii din Alba Iulia”.

Cel care l-a apărat cel mai vehement pe Rareş Buglea a fost  consilierul liberal Gabriel Pleşa care a spus că degeaba se încearcă în respectivul memoriu să se vorbească de moralitate şi demisii de onoare deoarece el a cerut demisia de onoare,  viceprimarului Paul Voicu implicat în anumite dosare la DNA dar fără succes. Gabriel Pleşa a spus şi faptul că declaraţia lui Rareş Buglea, adusă în discuţie, este una total nefericită dar prin respectivul memoriu nu se încearacă decât eliminarea lui Rareş Buglea din CL, care a devenit o persoană incomodă: “Aceste discuţii nu-şi au locul aici, vorbiţi de moralitate, cereţi demisii de onoare. Declaraţia a fost una nefericită întradevăr. Aduceţi-vă aminte că am cerut demisia de onoare lui Paul Voicu, care este cercetat în anumite dosare. Prin acest memoriu nu doriţi decât să scăpaţi de Rareş Buglea” a spus Gabriel Pleşa.

În final, Rareș Buglea a declarat că nu își dă demisia din funcția de consilier local spunând faptul că le mulţumeşte colegilor din Consiliul Local pentru demersul democratic şi îi felicită că sunt apărători ai democraţiei: „Mi-am cerut scuze de multe ori pentru acea postare de pe Facebook și sunt convins că toți colegii au înțeles ce am vrut să spun atunci, dar se pare că problema lor e alta, să scape de un adversar politic” a spus Rareş Buglea.

Tags:

1 Comment

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com