Consilierul local Lazăr Ioan Bogdan propune eliminarea taxelor și impozitelor locale pentru firmele grav afectate!

21 mai 2020 14:481 comment

Dacă această criză ne-a învățat ceva, este că unele măsuri trebuie luate urgent. Întreg mediul privat a fost afectat dramatic în această perioadă, prin restrângerea sau chiar închiderea totală a activității. Iar perspectivele sunt extrem de sumbre, dacă nu vor fi luate măsuri CONCRETE și URGENTE! Odată ce Guvernul va sista plata șomajului tehnic, este de așteptat ca multe dintre firme să intre direct în faliment dacă autoritățile guvernamentale nu se vor armoniza cu cele locale și invers.

În calitate de consilier local al Municipiului Alba Iulia voi iniția și propune o hotărâre de consiliu prin care să venim în mod concret în sprijinul celor afectați cel mai crunt de criza economică generată de noul coronavirus.

Astfel, toate firmele din Alba Iulia care au avut activitatea suspendată, sediile închise sau a căror activitate a fost afectată în mod direct pe perioada stării de urgență (și chiar și acum în această perioadă) să fie scutite de la plata oricăror taxe și impozite locale. Fie că vorbim de impozite pe active fixe sau mobile, taxe și autorizații sau orice altfel de dări către bugetul local. În această categorie sunt absolut toți antreprenorii din orice domeniu a căror activitate a fost restrânsă sau suspendată total (gen cabinete medicale, cabinete stomatologice, frizerii, saloane, hoteluri, restaurante, cafenele, pensiuni, terase, magazine de feronerie sau de alte servituți etc.). Practic toți cei care vor putea face dovada că sediul lor social sau punctele de lucru au fost închise (sau sunt închise inclusiv la acest moment) ar urma să fie scutite de la plata impozitelor și taxelor pe perioada cât nu au sau nu au avut activitate!

Dacă nu înțelegem acum că mediul privat trebuie sprijinit în mod real, mâine nu va fi prea târziu… “Mâine” de fapt nu va mai exista deloc!!! Iar asta se traduce prin mii de locuri de muncă pierdute, vieți afectate și un oraș Alba Iulia care nu va mai avea nicio șansă de revitalizare. Am convingerea că măcar acum voi avea sprijinul celorlalți consilieri locali și al Primăriei Alba Iulia.

Lazăr Ioan Bogdan – primarul unei noi generații!

 

 

 

 

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com