Consiliul Judeţean al Elevilor Alba a participat la conferinţa Regională a Consiliului Regional al Elevilor Centru

11 septembrie 2013 07:210 comments

CRE Centru - SibiuÎn perioada 6 -9 septembrie 2013 a avut loc în Ocna Sibiului din judeţul Sibiu Conferinţa Regională a Consiliului Regional al Elevilor Centru cu tema ” Accent pe reprezentare “. Evenimentul a fost găzduit de Consiliul Judeţean al Elevilor Sibiu în parteneriat cu autorităţile locale şi judeţene din judeţ.
Cele cinci judeţe ale regiunii centru, respectiv Alba, Braşov , Mureş, Covasna şi Harghita, au avut câte doi reprezentanţi, iar judeţul Sibiul, în calitate de organizator a participat cu cinci membri. Consiliul Judeţean al Elevilor Alba a fost reprezentat la conferinţă de Oscar Gal – director al departamentului de concursuri şcolare şi extraşcolare al CJE Alba şi Delia Molodeţ – vicepreşedinte al CŞE din Colegiul Naţional „H.C.C” Alba Iulia.
Invitatul special al acestei conferinţe a fost Răzvan Cîndea , Secretarul pe Interne al Consiliului Naţional al Elevilor . Locaţia conferinţei a fost o cabană din Ocna Sibiului unde mediul fomal s-a îmbinat cu cel informal . Cu ocazia evenimentului s-au desfăşurat o serie de workshop-uri pe teme precum : accent pe reprezentare, sistemul educaţional din România, finanţarea educaţiei şi activitatea Consiliilor Elevilor din regiune .
Prima zi a conferinţei a avut ca menire socializarea dintre participanţi şi schimbul de bune practici. În a doua zi s-a desfăşurat sesiunea de deschidere a conferinţei şi s-a prezentat programul acesteia. De asemenea gazdele ne-au invitat la o deplasare în minunatul municipiu Sibiu, unde participanţi au avut ocazia de a lua parte la câteva evenimente culturale şi artistice importante. A treia zi a conţinut patru sesiuni plenare în cadrul cărora s-au prezentat rapoartele de activitate ale CJE-urilor , s-a organizat o dezbatere pe tema “Accent pe reprezentare ” , pe ” Sistemului educaţional din Romînia: prezent şi perspective ” şi s-a prezentat noua metodologie de desfăşurare ale alegerilor din cadrul Consiliului Elevilor . Totodată pe baza rapoartelor de activitate s-a făcut o evaluare a fiecărui CJE .
Nu în ultimul rând, în cadrul conferinţei CRE Centru a atins puncte ca : relaţia cu presa , relaţia cu instituţiile publice ,relaţia cu Ministerul Educaţieii Naţionale, relaţia CJE-urilor cu ISJ-urile , relaţia CŞE-urilor cu conducerea unităţii de învăţământ , relaţia Consiliilor Elevilor cu partenerii, relaţia cu Federaţia de părinţi şi sindicatele, relaţia cu structurile suport şi nu în ultimul rând şi cel mai important, relaţia cu elevii .
„Din punctul meu de vedere, conferiţa a fost un succes şi merită repetată iar data viitoare poate chiar CJE Alba va fii gazdă. În cadrul sesiunilor s-a muncit mult şi s-au adus la cunoştiinţă unele probleme întâmpinate de fiecare CJE , ca urmare , prin dialog şi schimb de experienţă s-a putut ajunge la o rezolvare a acestora. Singurul lucru pe care îl consider a fi un punct slab al conferinţei ar fi programul care a fost centrat pe o singură zi de sesiuni intense deşi perioada evenimentului ar fi permis lărgirea dialogului şi aprofundarea temelor de discuţii.” a declarat Delia Molodeţ, Vicepreşedinte al Consiliului Şcolar al Elevilor din Colegiul Naţional „H.C.C” Alba Iulia.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com