Consiliul Judeţean Alba şi Consiliul Local Cugir în şedinţă comună

27 septembrie 2012 18:342 comments

Primăria Oraşului Cugir a găzduit joi, 27 septembrie 2012, o şedinţă comună a Consiliului Judeţean Alba şi a Consiliului Local Cugir. La eveniment au luat parte preşedintele CJ Alba – Ion Dumitrel, vicepreşedinţii Florin Roman şi Alin Cucui, primarul Adrian Teban, prefectul Dan Coriolan Simedru, alături de care s-au aflat consilierii din cele două consilii, reprezentanţii Parcului Industrial Cugir şi din alte parcuri industriale din ţară.
Reunirea celor două consilii a avut ca motiv împlinirea a 10 ani de la înfiinţarea Parcului Industrial Cugir, condus în acest moment de inginerul Emil Nicolae Muntean.
Parcul Industrial Cugir a luat fiinţă în 29 septembrie 2002, iar printre iniţiatori s-au numărat Aurel Voicu – primarul oraşului Cugir, Cornel Murg care era viceprimar, Dan Coriolan Simedru era vicepreşedinte CJ Alba, Ioan Florea era vicepreşedinte al CJ Alba, iar Ion Dumitrel era doar un simplu consilier judeţean.
Cu acest prilej, consilierii judeţeni au decis acordarea a 200.000 lei pentru Parcul Industrial Cugir.
În Parcul Industrial Cugir funcţionează 32 de societăţi comerciale, dintre care doar firma germană Star Transmission are 600 de angajaţi la Cugir (alţi 240 fiind angajaţi la Sebeş).
Pentru că toate punctele de pe ordinea de zi au fost discutate anterior în comisiile de specialitate ale CJ Alba, lucrurile au mers repede.
În ceea ce priveşte conducerea Consiliului de Administraţie al SC Drumuri şi Poduri Locale Alba, consilierii judeţeni au trebuit să voteze un nou preşedinte al C.A. după retragerea lui Emil Popescu. În locul lui Emil Popescu, ales în septembrie 2012 în fruntea C.A. al DPL Alba, a fost ales un nou preşedinte în persoana unuia din membrii Consiliului de Administraţie: Saveta Beleiu, care a fost alesă cu majoritate de voturi (doar consilierul PDL Gheorghe Iviniş nu a participat la vot şi la discuţii).
De asemenea, consilierii judeţeni au votat (în unanimitate) componenţa Consiliului de Administraţie al APA-CTTA: Liviu Iancău, Viorel Lazăr, Ioan Gabriel Lupea, Sergiu Negrea Oprea, Sebastian Onac, Elena Opruţa, Eugen Popa – toţi fiind aleşi cu 30 de voturi „pentru”, nici un vot „împotrivă” şi nici o abţinere.
Două puncte de pe ordinea de zi au fost retrase, urmând a fi rediscutate în comisiile de specialitate ale CJ Alba. Unul din cele două puncte se referă la emiterea avizului în vederea eliberării licenţelor de traseu de către AIDA-Transport Local şi un alt punct vizează modificarea tarifelor pentru serviciul de transport public judeţean de persoane pe curse regulate, utilizate de către operatorul de transport SC AITRANS SA.

Iulian Brok

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com