Consiliului Județean Alba continuă programul Alba Urban: În mai multe oraşe din judeţ vor fi amenajate piste de biciclete, foișoare și parcuri de fitness

18 aprilie 2013 13:561 comment

parc

Consiliul Județean Alba continuă și în acest an programul Alba Urban, program demarat în anul 2011 și destinat amenajării de structuri de promenadă – foișoare, parcuri de fitness în aer liber și piste de biciclete.

Dacă până acum parcuri de fitness au mai fost amenajate la Zlatna, Blaj și Cugir, pentru anul acesta sunt finanțate astfel de investiții pentru încă trei localități:  Ocna Mureș, Teiuș și Aiud. Suma totală alocată în acest an de consiliul Județean Alba, din bugetul propriu, este de 135.000 de lei. Fiecare dintre aceste trei parcuri va fi dotat cu câte 10 echipamente de fitness în aer liber destinate adulților și câte un echipament destinat persoanelor cu dizabilități, toate aparatele permițând mișcări de gimnastică simplă și complexă.

O altă componentă a programului vizează amenajarea de structuri pentru promenadă – foișoare în piațete sau parcuri publice. Pentru început astfel de foișoare vor fi amenajate la Zlatna și Sebeș, fiind alocați 30.000 de lei în acest sens din bugetul CJ Alba. Aceste foișoare vor fi folosite și pentru organizarea de evenimente cultural-artistice, concerte de muzică sau fanfară.

În fine, cea de-a treia componentă a programului, ce dispune de 85.000 de lei pentru acest an, se are în vedere amenajarea de piste pentru biciclete. Pentru început se are în vedere zona Câmpiei Libertății de la Blaj, urmând ca programul să fie apoi extins și la nivelul altor orașe. Se vor realiza semnalizările cu marcaje verticale și orizontale și se vor amplasa obiecte de mobilier urban necesare pentru parcarea și utilizarea bicicletelor.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com