Contabilul Primăriei Comunei Mirăslău cercetat penal

18 februarie 2020 20:180 comments

IMAGINE DIN PRIMARIE

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au dispus, la data de 17.02.2020, punerea în mișcare a acțiunii penale faţă de un inculpat în vârstă de 49 de ani , pentru săvârşirea infracţiunilor de uzurparea funcţiei şi fals material în înscrisuri oficiale.

            În fapt, s-a reținut că, în cursul lunii aprilie 2019, inculpatul, în calitate de contabil în cadrul Primăriei Comunei Mirăslău, jud. Alba, ar fi îndeplinit acte care nu intrau în sfera atribuţiilor sale de serviciu, în sensul că a contrafăcut semnătura primarului pe mai multe ordine de plată şi a achitat facturi, în valoare totală de 143.140 lei, unui număr de trei societăţi comerciale, fără ca marfa aferentă să fi fost recepţionată de primărie. Societăţile comerciale au beneficiat astfel de un folos necuvenit, iar Primăriei Comunei Mirăslău i-a fost cauzată o pagubă în cuantum de 143.140 lei, sumă cu care aceasta s-a constituit parte civilă în cauză.

Procurorul a dispus reţinerea inculpatului şi a propus  luarea măsurii arestării preventive faţă de acesta. La data de 18.02.2020, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Alba Iulia a dispus luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpat.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, sub nici o formă, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com