Contestatia DNA la decizia privindu-l pe secretarul CJ Hunedoara se va judeca pe 28 martie

10 martie 2017 00:060 comments

Contestaţia DNA la decizia Curţii de Apel Alba Iulia privind anularea pedepsei lui Dan Daniel, fostul secretar al CJ Hunedoara, va fi judecată în ziua de 28 martie. Anunţul a fost făcut de Aurelian Mocan, vicepreşedintele Curţii de Apel Alba Iulia, într-o conferinţă de presă în care s-a prezentat şi bilanţul Curţii pe anul 2016.

Aşa cum se ştie, în februarie, Curtea de Apel Alba Iulia i-a dat dreptate lui Dan Daniel. Curtea a apreciat atunci că prin hotărârea de condamnare Dan Daniel nu ar fi încălcat în exercitarea atribuţiilor de serviciu prevederile vreunei legi, ordonanţe sau ordonanţe de urgenţă, ci doar pe cele ale unei Hotărâri de Guvern. Din acest motiv, fapta de abuz în serviciu a lui Dan Daniel a fost dezincriminată.

Fostul secretar al CJ Hunedoara, Dan Daniel, a contestat executarea pedepsei, folosindu-se de o decizie din 2016 a Curţii Constituţionale, pronunţată ulterior condamnării lui. Tribunalul Hunedoara a respins contestaţia lui Dan Daniel, însă Curtea de Apel Alba Iulia a admis-o.

După decizia Curţii de Apel Alba Iulia, a urmat o reacţie publică a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, care a încercat să minimalizeze efectele (publice, de imagine) ale deciziei Curţii de Apel Alba Iulia, spunând că va DNA-ul va încerca o contestaţie în anulare.

 

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com