Controale ANSVSA în unităţile de alimentaţie din incinta benzinăriilor

21 octombrie 2012 13:160 comments

Unităţile de alimentaţie publică şi cele de comercializare a produselor alimentare, amplasate în staţiile de comercializare a carburanţilor, au continuat să fie verificate de către inspectorii ANSVSA şi în perioada 1 – 10 octombrie.
Echipele de inspectori din cadrul DSVSA judeţene şi a municipiului Bucureşti au verificat, în perioada menţionată, un număr de 226 de astfel de unităţi.
Abaterile de la legislaţia în vigoare au fost sancţionate prin aplicarea unui număr de 6 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 3.600 de lei şi acordarea a 20 de avertismente.
Dintre neregulile descoperite cu ocazia controalelor, menţionăm: încălcarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind manipularea produselor alimentare, lipsa buletinelor de analiză pentru apă, pentru produsele finite conservate, preparate sau coapte în unitate, nerespectarea condiţiilor de depozitare ale produselor alimentare, comercializarea de produse alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor.
Controalele, care sunt planificate a se desfăşura până în luna noiembrie, vizează respectarea condiţiilor de depozitare, manipulare şi comercializare a materiilor prime şi a celor finite, a parametrilor recomandaţi de producător, a termenului de valabilitate al acestora, precum şi verificarea documentului de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor.

Crinela Toader

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com