Controale la chioscurile scolare din judetul Alba

24 mai 2017 17:060 comments

Comunicat DSP Alba

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba a efectuat, în perioada 3 – 23 mai, o serie de controale în instituțiile de învățământ, la chioșcurile școlare, pentru a verifica dacă acestea comercializează produse alimentare nerecomandate elevilor.

Au fost verificate un număr de 22 chioșcuri alimentare din care 19 cu desfacere și trei cu preparare.

Din unitățile controlate au respectat legislația sanitară, respectiv Legea 123/2008 și Ordinul Ministrului Sănătății numărul 1563/2008, o unitate alimentară, restul de 21 unități având deficiențe privind comercializarea produselor alimentare și puneau în vânzare produse alimentare nerecomandate școlarilor.

Astfel, în urma controalelor au fost sancționați pentru neconformitățile constatate conform Ordonanței de Guvern numărul 2 din 12.07.2001 un număr de 21 agenți economici și au fost retrase de la comercializare o cantitate de 182,8 de kilograme de alimente și 170,2 de litri de băuturi răcoritoare care figurează în lista alimentelor nerecomandate și interzise. Pentru trei agenți economici care preparau  alimente s-a suspendat activitatea de comercializare până la remedierea deficiențelor. Pentru o unitate de comercializare alimente s-a reziliat contractual de închiriere.

DSP Alba a dispus ca pe viitor conducerile școlare să efectueze împreună cu cadrele medicale din cabinetele școlare controale periodice, pentru verificarea respectării legislației sanitare la comercializarea alimentelor în perimetrul școlar, conform contractului de închiriere dintre agentul economic și instituția școlară. În momentul în care se sesizează nereguli va fi informată  Direcția de Sănătate Publică Alba care va consemna neregulile și se vor lua măsurile ce se impun după caz.   

Controalele au fost efectuate de către o comisie mixtă, din care a făcut parte și DSP Alba, în urma ordinului Prefectului județului Alba, Dănuț Emil Hălălai, pentru verificarea respectării prevederilor Legii 123/2008 și a Ordinului Ministrului Sănătății cu numărul 1563/2008 privind comercializarea alimentelor în chioșcurile școlare.

 

Sursa foto: bestfm.ro

 

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com