Un nou-născut a fost găsit mort în baia unei case de tip familial din Alba Iulia

18 aprilie 2012 14:281 comment

Marţi, 17 aprilie, tânăra S.L., de 21 de ani, din Meteş, cu o deficienţă mintală moderată, care beneficiază de o formă de protecţie specială în cadrul unui centru de tip rezidenţial aflat în structura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, a acuzat dureri abdominale puternice şi a intrat în grupul sanitar al casei.
Pentru că tânăra acuza dureri mari, referentul de serviciu a anunţat serviciul de ambulanţă. Aceasta a sosit în scurt timp de la solicitare, iar cei de pe ambulanţă, după ce au intrat în grupul sanitar al casei, au constatat că a avut loc o naştere spontană, cu fătul decedat.
Au fost sesizate organele abilitate, respectiv procuratura şi poliţia, iar fătul a fost preluat pentru a i se efectua examenul medico-legal.
Echipa de cercetare deplasată la faţa locului a constatat că în baia casei, pe pardoseală, lângă vasul de toaletă, se afla cadavrul noului născut iar din primele cercetări efectuate de poliţişti sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, a rezultat că acesta a fost născut în toaleta casei.
DGASPC Alba a demarat o anchetă administrativă la centrul de tip rezidenţial şi se aşteaptă rezultatele examenului medico-legal, ale anchetelor poliţiei şi procuraturii pentru a se stabili cu exactitate cauzele şi împrejurările în care s-a produs incidentul. În cauză cercetările sunt continuate, în funcţie de rezultatul necropsiei urmând a fi făcută încadrarea juridică a faptei. Crinela Toader

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com