Copilașii de la Centrul de zi ,,Sfânta Irina” din Blaj s-au pregătit cu mare bucurie pentru Sfintele Sărbători de Paşti

8 aprilie 2018 09:583 comments

Copilașii de la Centrul de zi ,,Sfânta Irina” din Blaj s-au pregătit săptămâna aceasta cu mare bucurie pentru Sfintele Sărbători de Paşti. Pentru că Biserica Ortodoxă s-a aflat săptămâna aceasta în Săptămâna Mare, micuţii de la Blaj au primit Sfânta Împărtăşanie, fiind împărtăşiţi de părintele Vasile Seicean, coordonatorul centrului de zi. Pe lângă aceste momente încărcate de spiritualitate, copiii au participat şi la activităţi educative şi creative. Ajutaţi de doamnele educatoare, copilaşii au colorat puişorul moţat, au decorat ouă de Paşti pe care le-au lipit apoi într-un coşuleţ şi au pregătit felicitări pe care le-au oferit părinţilor. Pe lângă activităţile creative, copilaşii au înroşit ouă împreună cu angajatele centrului şi au aflat ce semnifică acestea în tradiţia populară. De asemenea, au învăţat cântece şi poezii specifice Sfintelor Paşti şi au ascultat „Povestea Iepuraşului de Paşti” spusă de doamnele educatoare.

 „În fiecare an, în preajma Sfintelor Sărbători de Paşti, copilaşii noştri participă la activităţi în cadrul cărora află pe înţelesul lor ce înseamnă pentru noi creştinii această Mare Sărbătoare a Învierii. A devenit un obicei să o întâmpinăm aşa cum se cuvine, prin momente sfinte şi pline de emoţie dar şi prin activităţi  educative şi creative. Micuţii au dat dovadă de multă implicare în activităţile propuse de către doamnele educatoare fiind răsplătiţi la final cu iepuraşi din ciocolată. Le dorim copilaşilor noştri, părinţilor lor şi colaboratorilor să aibă parte de Sărbători Fericite iar Lumina Învierii să ne întărească tuturor încrederea şi speranţaa precizat părintele coordonator Vasile Seicean.

Aproximativ 40 de copii din Blaj cu vârsta între 0 şi 3 ani beneficiază de serviciile Centrului de Zi pentru copii antepreşcolari „Sfânta Irina”, un centru pilot la nivelul reţelei sociale a Patriarhiei Române. Centrul funcţionează din vara anului 2012 în cadrul reţelei social-filantropice a Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei fiind coordonat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia. Acesta vine în sprijinul părinţilor care locuiesc pe raza municipiului Blaj şi au o situaţie socio-economică dificilă, oferind o alternativă pentru îngrijirea şi educarea copiilor cu vârste cuprinse între 0 – 3 ani. Copiii sunt îngrijiţi 10 ore pe zi, primesc două mese principale şi două gustări, igienizare corespunzătoare, au program de odihnă, activităţi educative cu caracter ludic, activităţi de socializare şi integrare, de recreere, evaluare psihologică periodică a dezvoltării cognitive şi intervenţie logopedică. De asemenea, părinţilor li se oferă servicii de consiliere socială şi psihologică, informare, mediere în relaţiile cu serviciile sociale şi instruire în ceea ce priveşte educarea şi îngrijirea corespunzătoare copilului mic.

Centrul de zi „Sfânta Irina” Blaj este acreditat în conformitate cu prevederile Legii.nr 197/2012 privind asigurarea calităţii în domeniul serviciilor sociale, cu modificările ulterioare.

 

 Biroul de Presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com