Crucea Rosie filiala Alba: Cursuri de instruire pentru acordarea primului ajutor

3 mai 2017 11:562 comments

Angajatele creşelor din Alba Iulia, instruite în acordarea primului ajutor de Crucea Roşie Română Filiala Alba

În luna aprilie Crucea Roşie Română Filiala Alba a organizat cursuri de prim ajutor pentru 23 de angajate ale creşelor din Alba Iulia. Cursurile s-au derulat în conformitate cu normele europene şi naţionale, pe durata celor 12 ore de instruire participantele însuşindu-şi tehnicile specifice de acordare a primului ajutor în cazul diverselor accidente care pot pune în pericol sănătatea sau viaţa copiilor. Participantele au fost foarte încântate de acest program de formare, considerându-l util atât din perspectiva activităţii de la locul de muncă, cât şi în viaţa de zi cu zi.

Cursurile au fost organizate în baza parteneriatului încheiat între Filiala de Cruce Roşie a judeţului Alba şi Primăria Municipiului Alba Iulia.

Conform Planului de acţiuni aprobat pentru anul 2017, Crucea Roşie va organiza anul acesta cursuri de prim ajutor de bază şi de reîmprospătare pentru angajaţi din cadrul diverselor servicii din structura Primăria Municipiului Alba Iulia, în funcţie de necesităţi: Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, Creşe, Căminul pentru persoane Vârstnice Alba Iulia, Poliţia Locală Alba Iulia ş.a.

„Având în vedere faptul că angajaţii acestor structuri ale primăriei interacţionează cu persoane cu un grad ridicat de vulnerabilitate (copii, vârstnici, victime ale accidentelor, ale dezastrelor naturale etc.), instruirea acestora în acordarea primului ajutor este necesară pentru intervenţii cât mai prompte şi corecte la nivelul comunităţii, precizează directorul Crucii Roşii filiala Aba, Adrian Ionel Duşa.

„Crucea Roşie se numără printre liderii mondiali în educarea şi furnizarea primului ajutor; de peste 140 de ani, acesta este unul dintre principalele domenii de activitate ale Crucii Roşii Române, cuprinzând activităţi precum: organizarea de cursuri de Prim ajutor, amenajarea de puncte de prim ajutor pentru populaţie, organizarea concursului şcolar naţional „Sanitarii pricepuţi” (prezent în şcoala românească încă din anul 1962). În completarea acestor activităţi, Crucea Roşie Română pune la dispoziţia utilizatorilor de telefonie mobilă o aplicaţie gratuită de prim ajutor, care contribuie la creşterea capacităţii oamenilor de a interveni în situaţii de urgenţă, până la sosirea ambulanţei”, mai spune Adrian Duşa.

Reamintim faptul că Filiala de Cruce Roşie a Judeţului Alba organizează cursuri de prim ajutor pentru persoane fizice şi juridice din orice domeniu de activitate. Pentru înscrieri şi informaţii suplimentare, vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon: 0258.812.257.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com