Crucea Rosie: Ziua internationala a persoanelor in varsta marcata in judetul Alba

2 octombrie 2017 16:210 comments

Cu prilejul zilei mondiale a persoanelor în vârstă, voluntarii Filialei de Cruce Roşie a Judeţului Alba vor realiza vizite la domiciliul a cinci beneficiari de vârsta a treia din municipiul Alba Iulia. Ne îndreptăm atenţia, ca în fiecare an, către oameni singuri, care nu au familie sau nu beneficiază de sprijinul acesteia, vârstnici cu nevoi socio-materiale, cu probleme medicale, pentru care orice atenţie şi orice dar le aduce bucurie şi mulţumire sufletească.

Prin această activitate intenţionăm să subliniem grija şi preocuparea care ar trebui manifestate faţă de părinţi, bunici şi cunoscuţi de vârste înaintate.

Cadourile din partea Crucii Roşii Române Filiala Alba vor consta în încălţăminte, bluze, şosete şi fulare adaptate sezonului răcoros, precum şi câteva alimente neperisabile colectate prin programul Banca de Alimente.

Pentru a răspunde deopotrivă nevoii de comunicare a beneficiarilor, voluntarii vor socializa cu vârstnicii, pentru a le asculta experienţele acumulate de-a lungul vieţii şi a-i încuraja să gândească pozitiv, în pofida tuturor greutăţilor.

Crucea Roşie mulţumeşte tuturor oamenilor care susţin în mod constant campaniile de ajutorare a persoanelor vulnerabile din judeţul nostru, prin realizarea de donaţii în urnele de colectă fonduri şi alimente din magazinele partenere.

Misiunea umanitară fundamentală a Crucii Roşii este de a preveni şi alina suferinţa umană, protejarea vieţii şi sănătăţii, asigurarea respectării fiinţei umane, în mod imparţial, fără nicio discriminare de naţionalitate, rasă, sex, religie, clasă socială şi opţiune politică.

Adrian Ionel Duşa, directorul Crucii Roşii – filiala Alba

Tags:

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com