CS Unirea Alba Iulia continuă seria rezultatelor bune: Junioară legitimată la secția de haltere, locul 2 la Cupa României

26 aprilie 2021 05:160 comments

 

Virginia Mârza (15 ani, cat. – 76 kg.), sportivă legitimată la CS Unirea Alba Iulia, s-a clasat pe a doua treaptă a podiumului la Cupa României la Haltere, juniori 1, desfășurată în perioada 19-23 aprilie 2021 la Bascov, județul Argeș.

Sportivii secției de haltere sunt pregătiți de antrenorul Ioan Frățilă. Virginia Mârza a obținut locul 2 la ambele probe, ”smuls” și ”aruncat”, clasându-se astfel pe locul 2 la ”total”.

Un alt rezultat bun a fost obținut de sportivul nostru Arion George (15 ani, cat 96 kg) care s-a apropiat de podium, ocupând poziția a 4-a la total, la juniori 1. 

”Am obținut din nou rezultate bune și îi felicit pe sportivi și pe antrenorul Ioan Frățilă. Virginia Mârza s-a clasat pe locul 2 în condițiile în care a concurat cu sportive cu 4 ani mai mari. Clubul nostru continuă seria rezultatelor foarte bune, reușind să confirme la toate competițiile la care participă. Avem tineri foarte talentați, care îmbină cu succes școala cu sportul de performanță!” – Corneliu Mureșan, director CS Unirea Alba Iulia.

Cupa României s-a desfășurat cu respectarea tuturor restricțiilor impuse în actualul context epidemiologic.

La haltere există două stiluri:

– smuls (constă în ridicarea halterei cu ambele braţe printr-o singură mişcare continuă)

– aruncat (constă în ridicarea halterei până la piept, apoi în înălţarea ei prin întinderea braţelor în sus).

Competiţia de regulă începe cu stilul ‘smuls’ la care fiecare concurent are dreptul la trei încercări, iar apoi se trece la ‘aruncat’ la care din nou fiecare sportiv are dreptul la trei încercări.

CS Unirea Alba Iulia are 9 ramuri sportive active: atletism, powerlifting, haltere, orientare, box, judo, culturism, tenis de masă și taekwondo.

CS Unirea Alba Iulia

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com