Csibi Barna şi-a luat concediu pentru 21 de zile pentru a nu ajunge la Abrud

22 martie 2011 00:031 comment

Ieri, Csibi Barna trebuia să se prezinte la noul său loc de muncă la la AFP Abrud.
Direcţia Generală a Finanţelor Publice a judeţului Alba ne-a informat că ieri, Csibi Barna, funcţionarul public (angajat al DGFP Harghita) ce a fost detaşat, potrivit Ordinului 1885/2011 al preşedintelui ANAF, Sorin Blejnar începând cu data de 21.03.2011, pe o perioadă de maxim 6 luni la Administraţia Finanţelor Publice a oraşului Abrud, s-a prezentat la conducerea DGFP Alba. În urma discuţiei purtată cu director executiv al DGFP Alba, Marius Zinca, Csibi Barna a depus o cerere pentru acordarea concediului legal de odihnă pe o perioadă de 21 de zile, care i-a fost aprobată, începând cu data de ieri.
Chestionat de jurnalişti, Csibi Barna a declarat: „Nu mi se pare corect că s-a făcut o legătura între instituţia la care lucrez şi acţiunea mea din 15 martie. Este dreptul meu la exprimare şi îmi menţin poziţia. Protestez în continuare împotriva masacrelor care au avut loc la Aiud, Abrud şi în alte 20-30 de localităţi. Consider că detaşarea mea nu este disciplinară, iar dacă în timpul concediului de odihnă mi se va da ordin să mă prezint la Abrud sau în orice altă parte, mă voi supune”.
Csibi Barna a precizat că va contesta decizia ANAF prin care a fost detaşat la Abrud. Trebuie amintit faptul că Csibi Barna a spânzurat în data de 15 martie o păpuşă reprezentându-l pe Avram Iancu, un simbol al poporului român, provocând un scandal naţional. În urma acestui eveniment, ANAF a luat decizia de a-l muta disciplinar pe acesta de la DGFP Harghita la AFP Abrud, oraşul unde a copilărit Avram Iancu.
Mai mult ca sigur, în cele din urmă Csibi Barna nu va mai ajunge la Abrud, asta deoarece reprezentanţii Primăriei Abrud au demarat o campanie de strângere de semnături prin care să-l declare pe acesta persoana non-grata în această localitate. De asemenea, CL Abrud a aprobat duminică un memoriu prin care care protestează împotriva detaşării cetăţeanului de etnie maghiară Csibi Barna, pentru o perioadă de şase luni, la Administraţia Finanţelor Publice.
După încheierea celor 21 de zile de concediu, Csibi Barna va ocupa un post ori în Alba Iulia, ori la Sebeş.

Sorin Poparadu

1 Comment

  • Reacţia la gestul provocator este disproporţionată şi nu face altceva decât să ofere răspunsul dorit de iniţiator. Într-o societatea normală la un act de defăimare a simbolurilor naţionale reacţionează instituţiile statului şi cel vinovat este cercetat şi pedepsit conform legilor. Protestele publice sunt justificate atunci când instituţiile statului nu îşi fac datoria. Aici nu este cazul. Politicienii incompetenţi şi corupţii, incapabili să ofere proiecte şi soluţii văd în astfel de cazuri oportunităţi de a câştiga capital electoral organizând circuri publice de exhibare a sentimentelor naţionale. Într-o societate civilizată oamenii folosesc alte modalităţi de exprimare a sentimentelor naţionale şi de împlinire a mândriei naţionale: prin cultură, sport, performanţe economice etc. Noi nu prea suntem capabili să le obţinem astfel şi atunci organizăm circuri ieftine. Am observat manifestarea de la Abrud şi m-am simţit ca la Cântarea României: cîntece patriotice, poezii recitate în faţa camerelor de filmare la sugestia ziariştilor oameni înveliţi în steagul tricolor. Procedând aşa nu facem decât să aruncăm în derizoriu simbolurile naţionale să fim ridicoli şi patetici.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com