Cu un singur bilet, locuitorii din Alba Iulia pot circula prin 6 comune din jur

8 august 2012 16:473 comments

Marţi, 7 august, într-o şedinţă a CL Alba Iulia, proiectul AIDA – Transport comunitar a picat la vot. Practic, asocierea între AIDA şi STP Alba Iulia a picat din cauza abţinerii consilierilor USL, care au cerut mai multe date privind contractul dintre Consiliul Local Alba Iulia şi Societatea de Transport Public.
După ce, în primă fază, proiectul AIDA a picat, primarul Mircea Hava a declarat supărat: „Nu putem să rămânem aşa. Este bătaie de joc. La prima vedere suntem în aer şi s-ar putea să circulăm pe jos sau fiecare cu maşina lui. Este responsabilitatea Consiliului Local, noi am făcut toate demersurile, dacă aşa se înţelege, aşa se înţelege, este un Consiliu care lucrează împotriva cetăţeanului. Cam asta e totul. S-ar putea s-o mai întindem. Poate la 40 de grade nu se gândeşte atâta de bine ca la 30 de grade şi atunci poate se va înţelege, pentru că am înţeles că nimeni n-a citit şi n-a înţeles nimic… Aveţi, încă, un transport public în comun cum nu are nimeni pe ţară”.
Miercuri, 8 august, într-o şedinţă extraordinară, proiectul AIDA – Transport Comunitar a trecut cu majoritate de voturi: 17 „Pentru” şi o abţinere (avocatul Marius Costinaş, care este în contract cu STP).
Proiectul AIDA – Transport Local presupune circulaţia liberă, cu acelaşi bilet în Alba Iulia şi între Alba Iulia şi cele 6 comune partenere: Sântimbru, Galda de Jos, Întregalde, Cricău, Ighiu şi Ciugud.

Iulian Brok

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com