CUGIR Peste 1.300 de copii implicaţi în activităţi de ziua lor

3 iunie 2013 13:400 comments

cugirÎn weekend la Cugir au avut loc o serie de manifestări artistice şi sportive dedicate Zilei Copiilor. Organizatori au fost Primăria, Casa de Cultură Cugir şi Clubul Sportiv Orăşenesc. Copiii au fost angrenaţi sau au asistat la numeroase concursuri, la Târgul Copiilor şi la un spectacol cu animatori.
Marea majoritate a acţiunilor s-a desfăşurat pe Bdul Alexandru Sahia, însă au fost şi concursuri sportive care au avut loc pe stadionul Clubului Sportiv Orăşenesc, în sala de sport a Şcolii Gimnaziale nr.3 Cugir şi în sala de sport a Colegiului Naţional David Prodan. Peste 1300 de copiii au participat la competiţiile de şah, biciclete, role, atletism, cross, streetball, arte marţiale, karturi, desene pe asfalt şi binenţeles, Târgul copiilor. Această activitate nou inclusă în program a avut ecou atât în rândurile elevilor de şcoală primară, cât şi în rândurile celor mai mari, pe mesele amplasate de organizatori fiind scoase la vânzare jucării, cărţi, DVD-uri cu filme şi jocuri, obiecte realizate manual cum ar fi brăţări, coliere, cercei, banderole etc.
Distracţia a fost stricată de vremea capricioasă, care a permis desfăşurarea programului în aer liber până în jurul orei 16.00, astfel că spectacolul de animaţie stradală a Teatrului Reflector din Cluj-Napoca, programat pentru ora 17.00, a fost mutat de pe stradă pe scena Casei de Cultură. Din păcate, publicul care s-a bucurat de această manifestare intitulată Lumea Copiilor a fost mult mai restrâns, însă copiii prezenţi au răspuns cu mult entuziasm tuturor provocărilor lansate de Doctor Power, prinţesa Cireşica, clovnul Tony şi Gogoşica. Zâna Florilor a adunat în juru-i o mulţime de copii iubitori de facepainting. Pentru curajul şi îndemânarea lor, cei mici au fost recompensaţi cu ciocolată şi baloane.
Pe lângă acţiunile organizate de administraţie, unele instituţii de învăţământ au pregătit prorpiile activităţi. Spre exemplu conducerea Şcolii Gimnaziale „Ioan Mihu” din Vinerea a dorit să marcheze Ziua Copilului şi pe plan local, în condiţiile în care, din diferite motive, nu toţi copiii aveau posibilitatea să se deplaseze la Cugir. Astfel 160 de şcolari şi preşcolari au participat la concursurile de biciclete, role, fotbal, handbal, desene pe asfalt şi parada modei.
Ziua Copilului a reprezentat un prilej bun pentru o expoziţie de origami găzduită de Şcoala Gimnazială nr. 3. În cadrul acesteia, elevul Alexandru Vetişan din clasa a III-a B şi profesorul său Dorin Brânduşe au expus diferite creaţii care au demonstrat că arta a împăturirii hărtiei implică minuţiozitate, răbdare şi multă creativitate.
Toţi copiii care au participat la acţiunile organizate de ziua lor au primit câte o ciocolată din partea organizatorilor, iar cei care s-au impus în cadrul competiţiilor sportive desfăşurate au primit şi diplome.

Tags:

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com