Cugireanul Vasile Hârjoc a pornit într-o cursă de 1.500 de kilometri cu bicicleta

6 august 2012 19:000 comments

Atletul veteran Vasile Hârjoc a pornit luni, 6 august, într-o cursă cu bicicleta de 1.500 de kilometri. Plecarea a fost din faţa Consiliului Judeţean Alba, iar sosirea va avea loc la Zittau, în Germania.
Alături de Vasile Hârjoc s-au aflat câţiva susţinători de la Consiliul Judeţean Alba, Sorin Bumb, Ioan Bodea, Ioan Bâscă, Cornel Tuhuţ, precum şi Aurel Voicu, fost primar şi consilier local la Cugir. De altfel, Aurel Voicu şi Consiliul Judeţean sunt principalii susţinători ai lui Vasile Hârjoc în această ambiţioasă încercare.
Vasile Hârjoc va pedala 100 de km pe zi, urmând să ajungă în Germania în data de 16 august, unde va lua startul la Campionatul European de Atletism pentru veterani, eveniment ajuns la ediţia a XVIII-a. Aici va concura în proba de 10.000 de metri plat.
Veteranul s-a născut la Cut, dar se simte acasă oriunde „pe o rază de 100 km”. Vârsta veteranului Vasile Hârjoc este de 59 de ani şi 5 luni, acesta practicând atletismul de 21 de ani. În ultimii ani, a participat la 15 maratoane (42 km), precum şi la zeci de competiţii pentru atleţii veterani.
În ultimii 15 ani, Vasile Hârjoc a făcut câteva curse solitare cu bicicleta: Alba Iulia – Paris şi retur, Bucureşti Marea Nordului. În perioada decembrie 2007 – ianuarie 2008, Vasile Hârjoc a făcut cu bicicleta o cursă de 5.500 de kilometri, pornind din Los Angeles şi trecând prin mai multe state americane. Acesta a ajuns la destinaţie după 36 de zile şi 10 ore şi a câştigat locul I la un maraton.

Iulian Brok

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com