Cultura… gastronomică
Târgul Gustos de Alba a fost anunţat printr-o expoziţie de cultură culinară (cu degustare) desfăşurată la Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba.
Invitaţii au putut admira şi gusta diferite produse „made in Alba”: caşul de Loman, brânzeturile de Cergău (Lacto Prod), lactate de la Bucerdea Grânoasă (Ferma Moldovan), virşli de Pianu (de la firma Sbuciumelea), mezeluri de la Vadu Moţilor (Compil Moţu), pâine de Sântimbru (Matias), miere cu nucă de la Blaj (A.F. Biriş), plăcinte cu ceapă de la Petreşti (Panipex), vin de Aiud (de la Asociaţia Ţara Vinului).
Toate produsele sunt realizate în ferme sau structuri agricole mici, sunt ecologice, respectă reţetele locale, tradiţionale, au certificat de produse bio. Călin Mătieş (Slow Food Alba Transilvania) a făcut o prezentare a conceptului Slow Food, care începe să prindă şi la noi tot mai mult.
Evenimentul a fost organizat de Slow Food Alba Transilvania şi Consiliul Judeţean Alba. Iulian Brok