Cumpărătorii Cupru Min Abrud spun că vor crea noi locuri de muncă
În cursul zilei de marţi, BayFront Capital Partners şi subsidiara sa, Roman Copper Corp, au făcut publice mai multe detalii despre planurile în legătură cu Cupru Min şi exploatarea de cupru de la Roşia Poieni, achiziţionată în cadrul programului de privatizări al Guvernului României. În cadrul unui comunicat de presă, reprezentanţii firmei precizează şi faptul că BayFront a înfiinţat Roman Copper Corp la sfârşitul anului 2011 pentru a participa la licitaţia pentru Cupru Min.
Canadienii de la Roman Copper Corp spun că au în vedere, în primul rând, desemnarea unei echipe de management şi operaţiuni capabilă să pună în valoare potenţialul minei, crearea de noi locuri de muncă, creşterea producţiei şi investiţii în mediu.
„Această echipă va colabora cu comunităţile locale, inclusiv cele din Lupşa, Abrud şi întregul judeţ Alba, implicându-se total în viaţa socială şi culturală a regiunii.
Intenţionăm creşterea numărului de locuri de muncă şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă din mină. Comunităţile locale vor beneficia şi de îmbunătăţirea infrastructurii şi de alte avantaje economice. Vom respecta cele mai bune practici internaţionale în toate aspectele care privesc activitatea minei. În mod special, dorim să ajutăm Cupru Min cu planul de acţiuni de mediu al minei şi cu soluţiile tehnice pentru a transpune
în realitate angajamentele noastre pentru mediul înconjurător şi vom investi pentru a repara daunele existente”, se precizează în respectivul comunicat de presă.
Este bine ştiut faptul că cei care au cumpărat exploatarea de cupru de la Roşia Poieni, cea mai mare din ţara noastră în această privinţă, nu au plătit încă cele 200,7 milioane de euro Ministerului Economiei pentru a deveni proprietarul cu acte în regulă a Cupru Min SA, fapt care a adus la un val de nemulţumiri, mulţi neînţelegând, pe bună măsură, de ce statul a acceptat la respectiva licitaţie o firmă care nu beneficiază de lichidităţi. Cumpărătorii spun însă că în acest moment caută investitori pentru finanţarea proiectului şi nu va fi nici o problemă în acest sens.
„În concordanţă cu practicile uzuale internaţionale din industria minieră, vom implica o arie largă de investitori din întreaga lume pentru a finanţa extinderea şi modernizarea minei. Lucrăm împreună cu un grup foarte respectat de bănci de investiţii şi suntem convinşi că viitorii noştri parteneri vor reflecta calitatea deosebit de înaltă a proiectului, contribuind astfel la mărirea interesului pentru România şi al altor investitori străini”, spun reprezentanţii firmei.
În orice caz, Roman Copper Corp, trebuie să plătească în această săptămână cele 200,7 milioane de euro Ministerului Economiei pentru a deveni proprietarul Cupru Min SA. Zăcământul de cupru de la Roşia Poieni, estimat la 900.000 de tone, are în prezent o valoare de piaţă de aproximativ 5 miliarde de euro.
Sorin Poparadu
10:41
POVESTI.EI SE INBOGATESC ,MILIOANE DE PENSIONARI, SOMERI CARE NU SUNT PENTRU LOPATA LA MINA ,VOR FI SI MAI SARACI.NOI INBOGATITI, PRIN ATENTI, COMISIOANE DE LA FIRMA O VOR DUCE SI MAI BINE.TOTUL E MINCIUNA ON CAPITALISMUL SALBATIC ROMANESC.