Curtea de Apel Alba Iulia dezbate, miercuri, cererea de extrădare a hackerului Guccifer

4 septembrie 2018 20:224 comments

Cererea de extrădare a hackerului Marcel Lehel Lazăr, cunoscut drept „, care a spart conturile de email ale unor personalități din România și SUA, printre care și Hillary Clinton, va fi analizată, miercuri, de Curtea de Apel Alba Iulia.

„Amână soluţionarea cauzei pentru data de 5 septembrie, faţă de lipsa apărătorului ales al persoanei solicitate pentru extrădare”, a declarat, marţi, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al CA Alba Iulia, Cosmin Muntean.

La termenul anterior, de săptămâna trecută, instanţa a amânat cauza pentru data de 4 septembrie în vederea comunicării datelor originale de extrădare.

De menţionat că hacker-ul a fost prezent marţi în sala de judecată, fiind adus sub escortă de la Penitenciarul Bârcea Mare, judeţul Hunedoara, unde execută o pedeapsă de şapte ani de închisoare. Hacker-ul a fost condamnat în 2014, pentru că a accesat în mod repetat şi fără drept, prin încălcarea măsurilor de securitate, conturile de e-mail aparţinând unor persoane publice din România, cu scopul de a intra în posesia datelor confidenţiale aflate în poşta electronică. Printre persoanele al căror e-mail a fost spart de “Guccifer” se află George Maior şi Corina Creţu.

Luna trecută, Judecătoria Deva a respins ca neîntemeiată, potrivit informaţiilor postate pe portal, cererea de liberare condiţionată formulată de către Lazăr.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com