D-ale soferilor si pietonilor!

2 februarie 2017 21:480 comments

Siguranţa pietonilor, în atenţia poliţiştilor din Alba Iulia. În doar două zile, poliţiştii rutieri din Alba Iulia au sancţionat 94 de pietoni care s-au angajat în traversări prin loc nepermis şi 19 şoferi care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor. Acţiunile pentru combaterea indisciplinei pietonale continuă pe raza întregului judeţ.

 

În perioada 31.01-01.02.2016, Poliţia Municipiului Alba Iulia a organizat o acţiune ce a avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicaţi pietonii.

 

Cu ocazia acestei acţiuni au fost depistaţi şi sancţionaţi contravențional, 94 de pietoni care au nesocotit regulile privind circulaţia pe drumurile publice şi s-au angajat în traversarea străzii, prin loc nepermis.

 

Totodată, poliţiştii au sancţionat 19 conducători auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversarea străzii, pe trecerea de pietoni, faţă de care, complementar amenzii, a fost dispusă măsura reţinerii permisului de conducere, pentru o perioadă de 30 de zile.  

 

Alţi 103 participanţi la traficul rutier au fost sancţionaţi contravenţional, pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

 

Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 25.505 lei.

 

Pentru a evita accidentele rutiere, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă pietonilor:

  • Traversați numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colț de strada! Nu traversați prin fața sau spatele autovehiculelor oprite!
  • La orice traversare, opriți-vă în afara parții carosabile, asigurați-vă din stânga, din dreapta și apoi din stânga din nou!
  • Apreciați corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță și luați în calcul ca atunci când traversați străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflați într-o zonă cu regim de viteza ridicat trebuie sa fiți mai prudenți!
  • Traversați perpendicular pe axul drumului, în pas vioi – drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol! Dați șoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!
  • Când traversezi prin alt loc decât trecerile marcate, autovehiculele au prioritate – este responsabilitatea dumneavoastră să vă asigurați.
  • Evitați să circulați pe partea carosabilă sau pe pistele pentru bicicliști! Folosiți trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeți cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveți traficul în față!
  • Respectați întocmai semnificația semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) și nu circulați pe drumurile publice daca ați consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat crește semnificativ.
  • Fiți prudenți pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili, purtați haine de culori deschise și elemente reflectorizante!
  •  

 

Infracțiune rutieră

 

La data de 01.02.2017, ora 12.15, poliţiştii rutieri din Blaj l-au depistat pe un bărbat de 35 de ani, din municipiul Blaj, în timp ce conducea, pe raza municipiului, un autoturism al cărui număr provizoriu de circulaţie era expirat.

 

Faţă de conducătorul auto a fost întocmit dosar penal în care este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere, pe drumurile publice, a unui autovehicul neînmatriculat.

 

Reţinut de poliţişti

 

Poliţiştii din Blaj au luat măsura reţinerii, pentru o perioada de 24 de ore, faţă de un tânăr de 24 de ani, din Blaj, care a fost depistat, la data de 30 ianuarie a.c., în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere şi fiind sub influenţa alcoolului.

 

Tânărul a fost condamnat, în luna martie 2016, de Judecătoria Blaj, la un an de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei, pentru săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

 

În cursul zilei de azi, 02 februarie, B.D. va fi prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale.

 

Informații de background:

 

La data de 30.01.2017, în jurul orelor 08.20, poliţiştii rutieri din Blaj l-au depistat pe B.D., de 24 de ani, din comuna Sîncel, în timp ce conducea un autoturism, pe DJ 107, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.

 

În plus, în urma testării tânărului cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Blaj unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere fără permis şi conducere sub influenţa alcoolului.

 

 

Accidente rutiere

 

La data de 01.02.2017, în jurul orelor 14.50, Poliţia Oraşului Cugir a fost sesizată cu privire la faptul că, pe strada Victoriei din Cugir, s-a produs un accident rutier.

 

Din primele cercetări efectuate de poliţişti a rezultat că, un bărbat în vârstă de 39 de ani, din comuna Şibot, în timp ce era angajat în traversare străzii, pe trecerea de pietoni, a fost surprins şi accidentat de un autoturism al cărui şofer şi-a continuat drumul.

 

În urma accidentului, pietonul a suferit leziuni corporale uşoare şi a fost transportat la spital.

 

În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au reuşit să-l identifice pe conducătorul autoturismului, un bărbat de 32 de ani, din Cugir, care însă, în prezent, se sustrage cercetărilor. Pe numele său a fost întocmit dosar penal în care este cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului.

 

Poliţiştii din Cugir, continuă cercetările, în vederea tragerii lui la răspundere legală.

 

La data de 01.02.2017, în jurul orelor 18.25, o femeie în vârstă de 42 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism pe B-dul Încoronării din Alba Iulia, nu a acordat prioritate de trecere unui tânăr în vârstă de 20 de ani, din municipiul Turnu Măgurele, care era angajat în traversarea străzii, pe trecerea de pietoni,  acroşându-l.

 

În urma accidentului, pietonul a suferit leziuni corporale uşoare şi a fost transportat la spitalul din Alba Iulia unde a primit îngrijiri medicale.

 

Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

 

Cercetările sunt continuate.

 

La data de 02.02.2017, în jurul orelor 06.50, pe b-dul  Republicii din Alba Iulia, un bărbat de 78 de ani, din Blaj, în timp ce conducea un autoturism a intrat în coliziune cu insula centrală a sensului giratoriu din zona magazinului Selgros.

 

În urma accidentului, conducătorul auto şi o femeie în vârstă de 73 de ani, din municipiul Blaj, pasageră în autoturism, a suferit leziuni corporale au suferit leziuni şi au fost transportaţi la spital.

 

Cercetările sunt continuate.

 

Amplasarea radarelor în data de 03.02.2017

 

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori – Daia Romana

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Cîmpeni – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac                 

20151256674de7cec13

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com